Vágólapra másolva!
Az egyik szponzora most hosszabbított vele szerződést, így annak ellenére 3 millió eurót fog kapni tőlük évente, hogy már nem is versenyez.

Michael Schumacher épp az előtt vonult vissza, hogy kiélvezhette volna a Mercedes betörését az élvonalba, de anyagilag így sem panaszkodhat. A német Bild szerint ugyanis egyik régi szponzora, a Deutsche Vermögensberatung (DVAG) - egy frankfurti illetőségű vagyonkezelő cég - most hosszabbította meg a szerződését, melynek értelmében 2020-ig évente 3 millió eurót (kb. 900 millió forintot) kap tőlük cserébe azért, hogy viseli a logójukkal díszített basabell-sapkát.

Schumachernek továbbra is lesz mit a tejbe aprítania Forrás: AFP

A DVAG először 1996-ban szponzorálta Schumachert, amikor átigazolt a Benettontól a Ferrarihoz, és az együttműködésük azóta is töretlen. "A Michael Schumacherrel folytatott partneri viszonyunk páratlannak számít a cégünk számára" - mondta a DVAG vezérigazgatója, Dr. Reinfried Pohl. "A gyümölcsöző együttműködésből egy kölcsönös bizalomra épülő személyes kapcsolat nőtt ki. Michael nagyszerű példakép a pénzügyi tanácsadóink számára - a siker iránti elhivatottsága a csapatszellemével és az emberségével ötvözve olyan értékek, amelyek mélyen beleívódtak a DVAG DNS-ébe is."

A cirkalmas reklámszöveg mögött rejtőző lényeg az, hogy a 44 éves Schumachernek a Forma-1-ből visszavonulva sem kell aggódnia a megélhetéséért. Ha Niki Lauda esetét vesszük alapul, az egzisztenciája alighanem örökre biztosítva van: a háromszoros világbajnok 1985-ben vonult vissza, de néhány évvel ezelőtt elismerte, hogy a szponzorai még mindig 1,2 millió dollárt fizetnek a sapkája elején található híres reklámfelületért.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!