Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, minden feltétel adott ahhoz, hogy Mexikóváros 1992 után újra bekerüljön a Forma-1-es versenynapárba

A Belga Nagydíj helyszínén az Autosport befolyásos forrásoktól azt tudta meg, hogy Mexikóváros bekerült az előzetes 2014-es Forma-1-es versenynaptárba. Bár még a csapatok sem kapták meg a naptárt, így semmi sem biztos, de állítólag maga Bernie Ecclestone akarja a közép-amerikai országba vinni az egyik 2014-es futamot.

Logisztikai okokból a versenyt valószínűleg vagy közvetlenül a texasi előtt, vagy utána rendeznék, és addig csak feltételesen kerülhet be a naptárba, amíg be nem fejeződnek a munkálatok a pályán, és alá nem írják a kereskedelmi megállapodásokat.

Állítólag a Sergio Pérezt és Esteban Gutierrezt támogató Telmex telekommunikációs cég elnöke, Carlos Slim dolgozik keményen a háttérben azért, hogy összejöjjön a mexikóvárosi futam. Jól értesült források szerint az utoljára 1992-ben futamot rendező pályán képesek lesznek befejezni az átalakításokat a megfelelő időben.

Slim nemrég az Nemzetközi Automobil Szövetség Auto nevű magazinjának adott interjúban azt mondta, közel járnak ahhoz, hogy aláírják a szerződést. "Hiszem, hogy van potenciál abban, hogy több verseny legyen Amerikában, szerintem Mexikó jó helyzetben van, hogy megrendezzen egyet. Ez egy nagy és stabil ország, a gazdaságunk jól teljesít, és vannak versenyzőink is, akikkel az emberek azonosulhatnak" – nyilatkozta.

Jövőre visszatér Ausztria, és Oroszország is futamot fog rendezni, így több jelenlegi helyszínnek el kell tűnnie a naptárból. Egyelőre csak az biztos, hogy India lesz az egyik, de ezen kívül még Korea és az új pályázó New Jersey helyzete is kétséges.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!