Vágólapra másolva!
A Force India versenyzője döntött úgy, hogy a Belga Nagydíj időmérőjének utolsó felvonásában egyből az intermediate gumikkal megy ki a pályára. Nem szeretné, ha a futamon is esne az eső.

Kis híján nagy meglepetést okozott Paul di Resta a Belga Nagydíj időmérőjén, majdnem sikerült megszereznie a pole pozíciót a Force Indiával. Erre úgy nyílt esélye, hogy a Q3-ban egyből az intermediate gumival ment ki a vizessé váló pályára, miközben a másik kilenc versenyző, aki slickekkel indult útnak, kénytelen volt visszatérni a bokszba, és ezzel időt vesztettek.

Di Restát sokáig nem lehetett megszorongatni, az időmérő legvégén azonban a két Mercedes és a két Red Bull is javítani tudott a száradó aszfalton. A skót versenyző elárulta, hogy ő maga találta ki a taktikát a Q3-ra. "Én magam hoztam meg a döntést, amely elég tökös volt. Láttam, hogy sokan kinyitják az esernyőjüket" - magyarázta a BBC-nek. "Úgy vélem, hogy jó volt az időzítés, de az autónk nem igazán gyors nedves pályán. Kár érte, viszont az 5. hely nem rossz. Száraz körülmények között jók lehetünk a versenyek, azonban nyugtalanabb leszek, ha esni fog."

Az Autosportnak kifejtette, hogy a Force India slick gumikkal akarta pályára küldni, de ő közölte, hogy inkább máshogy legyen, és a csapat jóváhagyta a döntését.

Paul di Resta majdnem megcsinálta Forrás: AFP

"Kár, hogy kicsit korán állt el az eső, mert csupán néhány autó volt gyorsabb nálunk, és azok is az időmérő legvégén előztek meg" - tette hozzá a Force Indiának adott hivatalos nyilatkozatában.

A csapat másik pilótája, Adrian Sutil csak a 12. helyről rajtolhat a futamon. "Túl hamar tettem meg az utolsó mért körömet a Q2-ben, holott a pálya folyamatosan javult. Kicsit még várnunk kellett volna" - mondta. "Ráadásul a leggyorsabb körömön egy kis forgalom is hátráltatott, amivel időt vesztettem."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!