Vágólapra másolva!
Ecclestone kijelentette, hogy jövőre sem rendezik meg az Amerikai Nagydíjat New Jersey-ben, mert a szervezők nem tudnak megfelelő pénzügyi hátteret felmutatni.

Úgy tűnik, Bernie Ecclestone-nak tovább kell várnia az első Forma-1-es versenyre New Yorkban. Az üzletember már régóta szeretne egy nagydíjat az amerikai metropoliszban (vagy annak közvetlen szomszédságában), de hiába kötött megállapodást arról, hogy a New Jersey-be tervezett utcai pálya helyet kap a bajnokságban, a 2013-as versenyt tavaly törölni kellett, s most azt mondta, a 2014-eset sem fogják megrendezni.

"Nincs benne a jövő évi programban" - nyilatkozta Ecclestone a CNN-nek, aki azt nevezte meg a probléma okának, hogy a szervezőknek "nincs egy fillérjük se." Az ügyet a kútba esett doningtoni projekthez hasonlította: a brit pálya hiába kapott szerződést 2010-től, anyagi okok miatt elmaradt a nagyszabású felújítása, így versenyt sem rendeztek rajta. "Olyan, mintha a doningtoni események zajlanának le újra" - mondta Ecclestone az Amerikai Nagydíj helyzetéről. "Minden nagyon zavaros és kusza, nem éri meg foglalkozni vele."

Az Amerikai Nagydíj képviseletében beszélő szóvivő nem kívánt nyilatkozni a pénzügyekről, és leszögezte, hogy szerinte minden jó úton halad a 2014-es versenyrendezéshez.

Az USA Nagydíjnak otthont adó austini pálya Forrás: AFP

Először 1983-ban terveztek Forma-1-es nagydíjat New Yorkba, de azt is le kellett fújni. Az Egyesült Államokban tavaly óta van ismét futam, az új austini pályán.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!