Vágólapra másolva!
A McLarennél első szezonját töltő pilóta nehéznek érezte a bajnokság első felét, de úgy véli, ezután jobb formában lehet. Az autójából egyre többet tud kihozni.

Sergio Pérez abban a reményben szerződött a tavalyi év végén a Saubertől a McLarenhez, hogy a nagy múltú csapatnál győzelmekért harcolhat majd. Eddig azonban még a dobogóra sem állhatott fel - a legjobb eredménye egy 6. hely -, mivel a McLarennek nem vált be, hogy radikálisan újratervezte az autóját.

A mexikói pilóta bízik a szebb folytatásban. "Még csak tíz futamot teljesítettem a McLarennel, melyek közül több is nagyon nehéz volt. Úgy gondolom, hogy a következő tíz versenyem sokkal jobb lesz" - nyilatkozta az ESPN-nek. "Ha értékelnem kellene magam, (egy tízes skálán) 6-ost vagy 7-est mondanék, mert a csapattal együtt még bőven van lehetőségem a fejlődésre."

Sergio Pérez Kanadában Forrás: AFP

A bajnokság felénél a 18 pontos Pérez a 12. helyen áll a tabellán. Csapata optimista, mert úgy érzik, többet is kihozhatnak az MP4-28-ból. Pérez szintén arra számít, hogy több rutinnal a háta mögött jobb teljesítményre lehet képes a volán mögött.

"Mindenből a legtöbbet kell kihoznunk, mert ez jelenti a különbséget a Q2 és a Q3 között" - közölte. "Most már jó helyzetben vagyok ahhoz, hogy mindig maximálisan kihasználhassam az autóban rejlő lehetőségeket, a beállításokat, és mindig feszegethessem a határokat."

"Nagyon nehéz volt megismerni az autót. Azóta, hogy először vezettem Jerezben (az első teszten), teljesen megváltozott, és mindegyik nagydíjhétvégén lépegetünk vele előre. Péntekenként újításokat próbálunk ki, ezért a szombatokat mindig egy új autóval szoktuk elkezdeni."

A McLaren a Force Indiával vív nagy csatát a konstruktőri tabella 5. helyéért. Pérezt egyelőre a Force India mindkét pilótája, Paul di Resta és Adrian Sutil is megelőzi a pontversenyben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!