Vágólapra másolva!
Bár a Ferrarival is összefüggésbe hozták a nevét, akkor sem lenne csalódott, ha a Marussiánál kellene folytatnia. Szerinte jövőre jobb lesz a csapat.

Jules Bianchit télen szinte az utolsó pillanatban szerződtette le a Marussia, de az istálló biztosan nem bánta meg a döntését: a francia a nagydíjak többségén remekül teljesített, csapattársa, Max Chilton pedig ritkán tudja megközelíteni a teljesítményét. Noha a Marussia az előző három szezonhoz hasonlóan még idén sem tudott pontot szerezni, Bianchi azt állítja, szívesen maradna az istállónál, hiszen 2014-ben sokkal jobb esélyekkel indulhatnak.

„Szerintem a Marussia jó csapat lesz jövőre” – nyilatkozta a francia, aki többek között azért lehet optimista, mert az istálló a Cosworth-t lecserélve a Ferrari erőforrásaival vág neki a turbókorszaknak. „Új motorunk lesz, és a szabályváltozások miatt az összes csapat a nulláról indul” – magyarázta. „Szerintem jó választás lenne itt maradni.”

Bianchi eddig a legtöbb versenyen legyőzte csapattársát Forrás: Force India

Bianchi nevét korábban a Ferrarival is összefüggésbe hozták, hiszen részt vett az olaszok utánpótlás-programjában, és többször is tesztelhette az autójukat. Azt sem bánná azonban, ha nem őt választanák a hírek szerint távozó Felipe Massa utódjának, hiszen a mezőny hátsó felében is talál kihívásokat.

„Elégedett vagyok az eddigi munkánkkal, még akkor is, ha szeretnénk kicsit jobb teljesítményt nyújtani. Szerintem jól szerepelünk” – nyilatkozta Bianchi, aki az idény első felében gyakran a Caterham versenyzőit is le tudta győzni. „Számomra az jelenti a győzelmet, ha le tudom győzni a csapattársamat és a Caterhamet. Csak erre koncentrálok.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!