Vágólapra másolva!
Tisztázta a nézeteltéréseket az orosz autóklub és a verseny promótere, így benyújthatják a nevezést az FIA-hoz a 2014-es futamrendezésre. A határidőről már lecsúsztak, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy elmarad az Orosz Nagydíj.

Az orosz autóklub, a Russian Automobile Federation (RAF) és az Orosz Nagydíj promóterének, a JSC Omegának a vitájából az lett, hogy az autóklub nem nyújtotta be a július 31-i határidőig a nevezést a 2014-es versenyrendezésre. A felek többek a sportbírók képzéséről és a kereskedelmi jogokról sem tudtak megállapodni.

Az orosz Sport Express napilap azonban arról számolt be, hogy a RAF és az Omega tisztázta a még fennálló kérdéseket, így késve bár, de benyújthatják a nevezést az FIA-hoz. "Készen állunk arra, hogy a héten aláírjuk a hivatalos szerződést a RAF-fal, mielőtt elküldjük nevezésünket az FIA-hoz a 2014-es versenyrendezésre" - nyilatkozta az Omega egyik menedzsere, Oleg Zabara. "Már sikerült megegyeznünk, ezt már csak hivatalossá kell tennünk."

Ha az FIA igazoltnak látja, hogy az illetékesek rendkívüli körülmények miatt nem nyújtották be időben a nevezést, sor kerülhet az Orosz Nagydíjra Szocsiban.

Javában zajlik a felkészülés a téli olimpiára és az F1-re Szocsiban Forrás: AFP/Mikhail Mordasov

A pálya tervezéséért felelős Hermann Tilke közben egy orosz lapnak, a Championat-nak elmondta, biztos benne, hogy időben elkészül a létesítmény. "Időben el fog készülni" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a helyszínen rendezendő téli olimpia sem fog fennakadásokat okozni.

A tervek szerint az Orosz Nagydíj jövő ősszel kaphat helyet a versenynaptárban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!