Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnokot meglepte a Mercedes erős 2013-as formája, de nem bánja a visszavonulását. Nem hitte, hogy idén bajnok lehet, és néhány győzelem nem elégítette volna ki.

Michael Schumacher az első visszavonulása után három szezonra tért vissza a Forma-1-be, de ez idő alatt csak kevés sikert könyvelhetett el a Mercedesszel, a legjobb eredménye egy 3. hely volt. A csapat azonban sokat javult 2013-ra: idén már három győzelemnél járnak, és ez Schumacher számára is meglepetés.

"Figyelembe véve, hogy hol végeztünk tavaly, meglepetés, hogy most hol áll a csapat. Nem számítottam erre, de örülök neki" - jelentette ki az Eurosport német honlapjának. A Mercedes ugyanis 2010 óta nem számított komoly tényezőnek a bajnoki csatában, a konstruktőri tabellán egyszer sem végeztek a negyedik helynél előrébb.

Schumacher nem bánkódik a visszavonulás, illetve amiatt, hogy ezzel lemaradt a további győzelmek lehetőségéről. Azt mondja, amúgy sem volt kedve a folytatáshoz. "Hogy őszinte legyek, már nem volt meg az erőm, a motivációm és az erőnlétem hozzá" - közölte. "A három év olyan sok energiámat emésztette fel, hogy nem lettem volna képes azon a szinten teljesíteni tovább, amilyenen szerettem volna."

Michael Schumacher 2010 és 2012 között vezetett a Mercedesnél Forrás: Mercedes

Azzal egyébként sem érte volna el a kitűzött célját, ha Lewis Hamiltonhoz vagy Nico Rosberghez hasonlóan néhányszor első lesz. "Nekem nem lett volna elég néhány verseny megnyerése. A küldetésem lényege az volt, hogy a bajnoki címért harcoljak, s noha a csapat idén jól teljesít, kételkedtem benne, hogy elérhettem volna a célomat. Később biztos sikerrel járnak majd, de ez már egy másik történet" - mondta.

Hamilton jelenleg 48 pontos lemaradásban van a tabellát vezető Sebastian Vettelhez képest, Rosberg hátránya már 88 pont. A Mercedest irányító Ross Brawn ugyanakkor arra számít, hogy a csapat tovább fog erősödni a szezon második felére.

Schumacher egyúttal elmondta, örül, hogy az idei autóval végre mindenki számára kiderült, milyen erős csapattársa volt 2010 és 2012 között. "Az emberek most már valószínűleg jobban tudják, mennyire jó is Rosberg" - tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!