Vágólapra másolva!
Jövőre nem kerül sor rá, mert 2015-ben ősz helyett tavaszra van betervezve az Indiai Nagydíj, és a szervezők szerint nem lenne értelme néhány hónapon belül két versenyt rendezni. A jövőre bemutatkozó Orosz Nagydíj munkálatai jól haladnak.

Hivatalossá vált, hogy jövőre nem lesz Indiai Nagydíj, méghozzá a szervezők kérésére. A pálya tulajdonosai az érvényes szerződés ellenére a következő két bajnokság formálódó versenynaptárára hivatkozva mondtak le a versenyrendezésről: bár végleges verzió még nincs 2014-re (2015-re meg pláne nincs), a háttérben zajló tárgyalások alapján úgy tűnik, hogy az illetékesek 2014-ben szokás szerint őszre, 2015-ben viszont már tavaszra tűznék ki az Indiai Nagydíj időpontját.

A versenyt szervező Jaypee Sports azonban nem látta értelmét annak, hogy néhány hónapon belül két futamot is rendezzenek, ezért úgy döntöttek, feláldozzák a jövő évi rendezést. Bernie Ecclestone az indiai IANS hírügynökségnek elmondta, hogy már eddig is a szervezők kérésére került sor ősszel az Indiai Nagydíjra, de két év múlva már nem tudnának időpontot biztosítani nekik akkorra. "Amikor aláírtuk az ötéves szerződést a Jaypee-vel, mi azt szerettük volna, hogy Indiába a szezon első felében utazzunk el, míg a Jaypee az októberhez ragaszkodott" - nyilatkozta. "Miután beszéltünk a promóterrel, úgy döntöttünk, hogy jobb, ha 2014-ben nem lesz versenyük, de 2015-ben igen."

Jövőre elmarad az Indiai Nagydíj Forrás: AFP

Korábban már előfordult, hogy egy verseny a szezon végéről a következő évben a szezon elejére került át, az Ausztrál és a Malajziai Nagydíj esetében (bár Ausztráliában az időpontváltás két különböző pályával történt meg).

Az indiai verseny tervezett időpontját így az Orosz Nagydíj kaphatja meg 2014-ben. A jövőre debütáló szocsi pálya helyszínén továbbra is jól haladnak a munkálatok - úgy tűnik, hogy ennek a létesítménynek az elkészülése nem forog veszélyben, ahogy ez a lehetőség több, nemrég debütáló pálya esetében fennállt.

"Tartjuk az ütemtervet. Nem járunk előtte, de le sem vagyunk maradva" - jelentette ki a szervező vállalat vezére, Dmitrij Erofejev az Autosportnak. "Már felhúztuk a garázsokat és a csapatok épületeit, és ahol lehetett, már az aszfaltot is lefektettük, nagyjából a pálya kétharmadán. Az egyéb infrastruktúra kiépítése folyamatban van."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!