Vágólapra másolva!
Ismét attól a Zele Racingtől kap lehetőséget az AutoGP mugellói hétvégéjén, amelynek színeiben Silverstone-ban már szerzett egy dobogós helyezést.

Kiss Pál Tamás a hétvégén újra versenyezhet, mégpedig az olasz gyökerű AutoGP-ben, ahol már kétszer kipróbálhatta magát. Május elején, a Hungaroringen mutatkozott be a sorozatban, és a számára ismeretlen autóval annak ellenére két 5. helyet szerzett, csak egy elrontott kerékcsere miatt csúszva le a dobogóról, hogy a leggyengébb csapatot, az MLR71-et képviselte. A következő futamhétvégén, Silverstone-ban már az osztrák Zele Racingtől kapott lehetőséget, és először 3., majd a fordított rajtrácsról indított második versenyen 7. lett.

Ezzel az eredménnyel meg is győzte az istállót, hogy újra adjanak neki egy esélyt, így most hétvégén az olaszországi Mugellóban bizonyíthat, ahol korábban még sohasem versenyzett.

Kiss Pál Tamás már kétszer indult az AutoGP-ben Forrás: Kiss Pál Tamás

"Ismét az utolsó percekben, de megkaptam a hívást, amire vártam!" - mondta Kiss, aki 37 pontjával a bajnokság 8. helyén áll, pedig csak feleannyi futamon indult, mint az ellenfelei. "A pálya ismeretlen számomra, még soha nem versenyeztem rajta, a többiek az autót is jobban ismerik, ráadásul jobban és nyugodtabban készülhettek."

"Az előttem álló feladat tehát egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, de elfogadom a kihívást, és igyekszem minden lehetőséget kihasználni, hogy közelebb kerüljek az álmaimhoz, s hogy örömet okozzak az engem támogatóknak. A hétvégén is számítok a nagyszerű biztatásotokra, most talán nagyobb szükségem lesz rá, mint valaha!"

Az annak idején Felipe Massát is kinevelő AutoGP mezőnye nyolc csapatból és 16-17 pilótából áll, a versenyeket nyolc helyszínen - a Hungaroring és Silverstone mellett többek között Monzában és Doningtonban - rendezik, eddig négy forduló ment le az idei szezonból. A mugellói futamok szombat este 6-kor illetve vasárnap 11.45-kor kezdődnek, a Eurosport az elsőt felvételről, a másodikat élőben közvetíti.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!