Vágólapra másolva!
Egy szurkoló készítette a felvételt, amely azt sugallja, hogy a csapat illegális kipörgésgátlót használ, de a magyarázat valószínűleg kiábrándítóan egyszerű.
A gyanús kép Forrás: Twitter

Az olasz Autosprint számolt be egy szurkoló által készített fényképről, amelyből egyesek arra következtettek, hogy a Red Bull tiltott kipörgésgátlót használ.

A fotón Mark Webber látható, amint a Kanadai Nagydíj hétvégéjén kigyorsít a montreali pálya egyik kanyarjából. Az aszfalton hagyott guminyomok tanúsága szerint először kipörögtek a hátsó kerekei, de a csíkok néhány méterrel később szaggatottá váltak, azt sugallva, hogy a nyomaték ingadozott - márpedig éppen ez a kipörgésgátló működési mechanizmusának alapja.

"Huppanók vagy kipörgésgátló?" - tette fel a kérdést az olasz szaklap, hozzátéve, hogy "a képről mindenképpen érdemes beszámolni." A neves technikai szakíró, Craig Scarborough azonban hamar lehűtötte a kedélyeket, azt állítva, hogy az első válasz a helyes, vagyis a jelenséget egyszerűen az aszfalt egyenetlensége okozza. "Igen, tényleg furcsának tűnhet, de a hajtáslánc oszcillációjával könnyen megmagyarázható, úgyhogy nincs benne semmi szabálytalan" - írta a Twitteren.

A Forma-1-ben legutóbb 2001 és 2008 között volt engedélyezett a kipörgésgátlóhoz hasonló vezetési segédeszközök használata.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!