Vágólapra másolva!
Elismerte, hogy a tévé előtt ülve nem tudja szó nélkül hagyni mindazt, ami a pályán történik. Felszedett néhány kilót, de nem bánta meg a visszavonulását.

Michael Schumacher tavaly másodszor, immár végleg visszavonult a Forma-1-ből, miután a Mercedesnél töltött három éve nem hozta meg a várt sikereket: mindössze egyszer állhatott fel a dobogóra. Bár a csapata azóta ütőképesebb lett, és az eddigi hét futamból négyre megszerezte a pole pozíciót, a hétszeres világbajnok azt mondja, nem hiányzik neki a versenyzés.

"Ha tavaly legalább az esély meglett volna arra, hogy harcoljunk a vb-címért, talán másképp döntök" - nyilatkozta a Bildnek. "De így is nagyon boldog vagyok." A 44 éves Schumacher elárulta, hogy "a Mercedestől és a Ferraritól néhányan folyamatosan tájékoztatják" a háttérben zajló eseményekről, de "arról szó sincs, hogy minden érdekelne."

Schumacher nem bír magával a kanapén Forrás: AFP

Nevetve hozzátette, hogy nem bírja szó nélkül hagyni mindazt, ami a pályán történik, ezért a kanapén ülve "privát tévékommentátor" lett, a feleségének, Corinnának folyamatosan tolmácsolja az eseményeket.

Schumacher egy rendezvény keretében nemrég megtett egy kört a legendás Nordschleifén korábbi autójával, a 2011-es Mercedesszel, de azt ígérte, "nem ez volt az utolsó alkalom, hogy egy Ezüstnyilat vezettem."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!