Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh azt mondja, nyugodtan viseli a bírálatokat. Nyíltan a McLaren egyetlen tagját sem akarja kritizálni.

Nem sikerült jól a McLaren idénykezdete. A csapat az első két futamon csupán négy pontot tudott összekaparni, ráadásul sok pontot elszórtak azzal, hogy Malajziában Jenson Buttonnak úgy adtak zöld jelzést az egyik bokszkiállásnál, hogy a jobbelső kerekét még nem rögzítették.

Martin Whitmarsh csapatfőnököt sok kritika érte a csapat formája miatt, a szurkolóik többsége egy szavazáson például arra voksolt, hogy szívesebben látnák újra Ron Dennist a McLaren élén. Whitmarsh ugyanakkor nem aggódik az állásáért. "Nyugodt vagyok. Szenvedélyesen végzem a feladatomat, és nem szeretem, ha valami félresiklik, de mindannyiunknak van munkája, és én sohasem riadok meg a teendőktől" - mondta az ESPNF1-nek.

A vezetési módszereivel kapcsolatban elmondta, hogy a nyilvánosság előtt senkit sem akar bűnbaknak kikiáltani a gyenge teljesítményért. "Egyesek megpróbálnak rávenni, hogy megnevezzem a felelősöket, olyan személyeket, akik talán meg sem védhetik magukat. Ez viszont nem az én stílusom. Én nem így működtetem a csapatot, és a végletekig bízom a versenyzőinkben, a mérnökeinkben" - közölte Whitmarsh.

"Remélem és hiszem, hogy a szervezetünk legtöbb tagjára hatni tudok, mert a többségük tisztel - legalábbis remélem, bár ebben nem vagyok mindig biztos -, amiért mindig egyenes vagyok, és elmondom nekik, mit gondolok. Zárt ajtók mögött kíméletlenül őszinte vagyok mindenkivel - nem számít, hogy a bokszkiállásnál dolgozó egyik szerelőről, egy mérnökről, egy vállalati vezetőről, vagy egy versenyzőről van szó."

A McLarennél ugyanakkor már látják a fejlődés jeleit.