Társoldalunk:

Horner: Webber nem hagyja el a Red Bullt

2013.03.27. 14:52

Bár egyes spekulációk szerint az ausztrál annyira kiborult, hogy már Kínában sem áll rajthoz, a csapatfőnök tagadta ezeket a híreszteléseket. Német források szerint azonban Webber 2014-re már nem kap szerződést.

A múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon Mark Webber rendkívül dühösen állt fel a dobogó második fokára, miután csapattársa, Sebastian Vettel az istálló utasítása ellenére megelőzte őt. Egyes híresztelések szerint Webber annyira felháborodott a német sportszerűtlen manőverén, hogy még a Red Bull azonnali elhagyásának lehetőségét is fontolóra vette. A csapatfőnök, Christian Horner azonban kijelentette, erről szó sincs, hiszen Webber is tudja, hogy nem az istálló szúrt ki vele.

"A csapat álláspontja egyértelmű volt" - nyilatkozta Horner. "Mark tudja, hogy részünkről semmilyen manipuláció nem történt, nem beszélhetünk összeesküvésről. Legfeljebb az érzelmei késztethetik arra, hogy átgondolja a jövőjét."

Horner hozzátette, a Red Bull most már minden erejével a két hét múlva megrendezendő Kínai Nagydíjra koncentrál, miután Vettel a futam utáni csapatmegbeszélésen ismételten elnézést kért Webbertől és az istálló vezetőségétől is. Az ügyet azonban vélhetően nem hagyják ennyiben, az utóbbi években ugyanis egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy Vettel és Webber nem tud harmonikusan együtt dolgozni.

A német Bild megbízható forrásokra hivatkozva szerdán tényként közölte, hogy az ausztrál 2014-re nem kap új szerződést a Red Bulltól. Webber szerződése eredetileg is az idei év végén járt volna le, hiszen az elmúlt négy szezonban mindig új, egyéves megállapodást kötött a csapattal. Az ausztrál felesége és egyben menedzsere, Ann Neal egyelőre csak azt erősítette meg, hogy Webber az idei szezonban továbbra is a Red Bullnál folytatja. "Semmi kétség nincs afelől, hogy Mark az idei szezonban folytatja-e a versenyzést" - jelentette ki a Telegraph-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK