Vágólapra másolva!
Továbbra is Pedro de la Rosa marad a versenyzői szakszervezet elnöke, Sebastian Vettel is megtartotta igazgatói posztját. Felipe Massa helyett azonban Jenson Button kapott bizalmat a Szepangban tartott szavazáson.

A versenyzők érdekképviseletét ellátó GPDA Szepangban tartott gyűlésén szavazta meg a háromfős vezetőség összetételét. Sebastian Vettel továbbra is igazgatóként vesz majd részt a szervezet munkájában, a másik igazgatói posztot betöltő Felipe Massát azonban Jenson Button váltja.

"A GPDA számára jó hír, hogy két világbajnok lesz az igazgatói posztokon" - nyilatkozta Pedro de la Rosa, aki annak ellenére megtartotta elnöki pozícióját, hogy idén már nem tagja a mezőnynek, hiszen a HRT megszűnése után tesztpilótaként csatlakozott a Ferrarihoz.

A versenyzői megbeszélésen a szavazás mellett a szuperlicensz díjak és a pénzbüntetések emelkedése szolgáltatta a témát; a GPDA tagjait ugyanis meglepetésként érte, hogy a bokszutcai sebességkorlát túllépéséért továbbra is súlyos összegeket kell fizetni. Az Autosport értesülései szerint korábban azzal a feltétellel egyeztek bele a szuperlicensz díjak emelkedésébe, hogy ilyen típusú szabályszegésért a ezentúl nem kell pénzbüntetést fizetniük.