Vágólapra másolva!
A Marca tudósítása szerint a város kikötőjében épített létesítményt senki sem ellenőrzi, így a tolvajok folyamatosan viszik el az infrastruktúra elemeit. A garázsok és a villanypóznák tartalmát már kifosztották, az aszfaltról elvitték a csatornafedeleket.

A két spanyolországi F1-es versenypálya, a barcelonai Circuit de Catalunya és a Valencia Street Circuit vezetősége megállapodott arról, hogy 2013-tól évenkénti váltásban fogják rendezni a Spanyol Nagydíjat. Először a valenciai helyszín marad ki a versenynaptárból, és lehet, hogy többé már nem is tér vissza ide a Forma-1, mert a barcelonai menedzsment új támogatókat szerzett, és mégis tudnák vállalni az évenkénti futamrendezést.

A kikötőnél fekvő valenciai pályát azonban senki sem felügyeli, és a Marca tudósítása szerint a tolvajok már kihasználták a lehetőséget: a garázsokból és a villanypóznákból elvittek minden értéket - az elektromos dobozokat és kábeleket -, sőt az aszfaltcsíkba süllyesztett csatornafedelek is eltűntek. A spanyol lap arról számolt be, hogy az egyik szervizút alagútját a víz is elárasztotta.

A pályán 2008 óta rendezték az Európa Nagydíjat, de az esemény a kezdetek óta veszteséges volt a kevés néző miatt. A szervezők korábban hiába próbáltak tárgyalni Bernie Ecclestone-nal a jogdíjak csökkentéséről.