Vágólapra másolva!
A brazil több mint húsz évig versenyzett nemzetközi bajnokságokban, 2013-ban azonban hazatér, a brazil V8-as széria futamain indul egy Peugeot volánjánál.

Rubens Barrichello csütörtökön bejelentette, hogy 2013-ban hazájában, a brazil V8-as bajnokságban folytatja pályafutását. Korábban tizenkilenc szezont töltött a Forma-1-ben, 2011 év végén azonban távoznia kellett, így idén az amerikai IndyCar szériában próbálkozott. Egy szezon után azonban azt a bajnokságot, és egyúttal az együléses versenyautókat is.

"Miután több mint húsz évig a világ minden táján versenyezve képviseltem Brazíliát, itt az ideje, hogy hazatérjek" - mondta a 40 éves Barrichello, aki egy Peugeot-val indul majd a Full Time Sports csapat színeiben. "Fantasztikus lesz ismét a szülőhazámban versenyezni, ráadásul így a családomhoz is közelebb leszek. Nagyon lelkes vagyok, szerintem tökéletesnek ígérkezik az együttműködésünk."

A brazil V8-as bajnokság több korábbi F1-es versenyző számára vonzónak bizonyult, 2012-ben Antonio Pizzonia, Luciano Burti és Ricardo Zonta is indult a futamokon. Bár Barrichello az eredeti tervek szerint 2013-ban is az IndyCarban folytatta volna pályafutását, az elmúlt hónapokban nem sikerült elég támogatót szereznie egy szerződéshez. Idén ráadásul a vártnál nehezebben vette fel az amerikai széria ritmusát, az összetettben csak a 12. helyet tudta megszerezni.