Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke szerint voltak pillanatai, amikor úgy érezte, hiba volt átigazolnia a gyengébb csapathoz.

Martin Whitmarsh úgy véli, amióta bejelentették, hogy az év végén elhagyja a McLarent, és a Mercedesnél folytatja a pályafutását, Lewis Hamilton "néhány alkalommal" már megbánta a döntését.

A McLaren főnöke ezt a formula1.com-nak adott interjújában jelentette ki. A kérdésre, hogy Hamilton tulajdonképpen miért távozik a csapattól, mélyet sóhajtva azt felelte: "Az egyszerű válasz az, hogy fogalmam sincs. Csak feltételezhetem, hogy több tényező hozzájárult, és a legfontosabb az volt, hogy mindenkinek az életében eljön az idő, amikor ki akar repülni a fészekből. Ehhez különféle érzések járulhattak hozzá. Sok éve velünk van, és nem értem teljesen a döntését."

Whitmarsh hozzátette, hogy szerinte a pénz is szerepet játszhatott Hamilton választásában, mivel ha elfogadja a McLaren ajánlatát, a legjobban kereső versenyző lehetett volna a mezőnyben, ezért a Mercedesnél valószínűleg még nagyobb fizetése lesz. Bár maga Hamilton azt állította, azért megy Michael Schumacher helyére, hogy felfuttassa a csapatot, Whitmarshot ez az indok nem győzte meg.

"Valahogy meg kell magyaráznia a döntését" - vélte. "Mégsem mondhat egyszerűen annyit, hogy több pénzt kínáltak neki. Nyilván azt sem ismerné be, hogy borzasztó hibát követett el. Pedig én remélem, hogy már ma is így gondolja, jövőre pedig még inkább így fogja. Meghozta a döntést, most együtt kell vele élnie."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Whitmarsh hozzátette, hogy úgy tudja, noha sokáig töprengett, Hamilton végül hirtelen felindulásból határozta el magát a váltásra, amikor Szingapúrban az élről esett ki váltóhiba miatt. "Nekem Szingapúr után árulta el, hétfőn vagy kedden, és elég biztos vagyok benne, hogy addig nem is döntött. Pedig szerintem egy balul elsült verseny mindig rossz tanácsadó" - jelentette ki. "Tiszteletben tartom a döntését, de azt gondolom, nálunk jobb helye lenne. A miénk egy erősebb csapat, és jövőre igyekezni is fogunk legyőzni őt!"

A McLaren és Hamilton viszonya nem romlott meg amiatt, hogy a brit versenyző rászánta magát a szakításra.

"11 éves kora óta ismerem, amikor együtt kezdtünk dolgozni, még tinédzser volt, ezért biztos vagyok benne, hogy a brazíliai búcsú idején nagyon el fogunk érzékenyülni" - mondta Whitmarsh. "Már azóta is átéltünk néhány érzelmes pillanatot, hogy a távozás mellett döntött, s bár erről őt is meg kellene kérdezni, nagyon jó viszonyban maradtunk."