Vágólapra másolva!
A jelek szerint a csapatnak nem sikerült teljesen megoldani a tavalyi fiaskót, 2012-ben is hátráltatja az autó fejlesztését a megtévesztő adatokat szolgáltató szélcsatorna. Télen le is állítják majd.

Jelentősen ártott a Ferrari 2011-es szezonjának a rosszul bekalibrált szélcsatorna. Tavaly tavasszal kiderült, hogy a maranellói istálló berendezése megbízhatatlan adatokkal szolgál, ugyanis az ottani mérések eredményei nem voltak összhangban a valóságban, a pályán tapasztalt értékekkel. Részben erre vezethető vissza, hogy a Ferrari csupán a harmadik helyet foglalta el a csapatok rangsorában.

Jelenleg a kiegyensúlyozottan teljesítő Fernando Alonso vezeti a tabellát 29 pontos előnnyel, annak ellenére is, hogy ezúttal sem az F2012-t tartják a mezőny legerősebb autójának. A Ferrari elnöke ráadásul kijelentette, hogy újra előjött a probléma a szélcsatorna adatainak helyességével.

"(Stefano) Domenicali (csapatfőnök) döntött: leállítjuk a szélcsatornát egy darabig, és máshol végezzük el a tesztjeinket, hogy átvizsgáljuk és újra beállítsuk a szélcsatornát. Ez időbe fog telni" - közölte Luca di Montezemolo a Gazzetta dello Sporttal. "Nem tudom, hogy ez decemberben vagy januárban történik-e meg. Domenicalitól függ, én pedig teljes mértékben megbízom benne."

Forrás: Ferrari

"Muszáj fejlesztenünk az autót, ez létfontosságú. Garantálnunk kell, hogy a gyárban letesztelt elemek működjenek a pályán is."

Montezemolo hozzátette, további nehézségeket okoz a csapatnak, hogy alkalmanként megbízhatóan működik a szélcsatorna. "Az a fő probléma, hogy időnként stimmelnek az adatok, és ez még inkább növeli a zavart" - mondta.

A szezonból még hat nagydíj van hátra, de a Ferrarinál több ízben leszögezték, hogy az autó fejlesztése nélkül nehéz lesz megtartaniuk Alonso első helyét a tabellán.