Vágólapra másolva!
A Forma-1 többségi tulajdonosa, a CVC Capital Partners állítólag eladná a sportág részvényeinek 20 százalékát, ezzel kétmilliárd dollárt szeretnének nyerni.

Úgy tűnik, igaznak bizonyulnak a korábban szárnyra kapott híresztelések, és a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, a CVC Capital Partners valóban áruba bocsátja a sport részvényeinek egy részét. Bár a korábbi hírek szerint a CVC tízmilliárd dollár értékben vitte volna tőzsdére a részényeket, a Bloomberg hírügynökség úgy tudja, körülbelül 20 százalékot adnak el az F1-ből, reményeik szerint kétmilliárd dollárért.

A Bloomberg tudósítása szerint az információt négy olyan személy is megerősítette, akiknek komoly rálátásuk van az ügy részleteire. "A CVC már júniusban, Szingapúrban szeretné megkötni az üzletet. Jelenleg több befektetési bankkal is tárgyalásban állnak, megállapodás azonban még nem született" - közölte a hírügynökség, amely azt is tudni véli, hogy Bernie Ecclestone változatlanul 5,3 %-ot birtokol majd a Forma-1-ből.

A 2013-ban életbe lévő keretszerződés, az új Concorde Agreement feltételeinek tárgyalása közben kiszivárgott információk szerint egyes csapatok is részesedést kaphatnak az F1-ben. A Ferrari állítólag a szerződés aláírásával közvetlenül részesedéshez juthat, és a Red Bullnak is különleges kiváltágokban lehet része. Az érintett istállók egyelőre nem reagáltak a találgatásokra.