Vágólapra másolva!
Juan-Manuel Fangio hazájába 1998 óta nem látogatott el a Forma-1, de hamarosan egy új pályán térhet vissza oda.

Argentína elnöke szerdán meglepő kijelentést tett, amikor azt mondta, a dél-amerikai ország közel jár hozzá, hogy már 2013-ban újra Forma-1-es futamot rendezhessen. Buenos Aires 1953 és 1998 között hússzor látta vendégül a világbajnoki sorozatot, de most a fővárostól mintegy 400 km-re fekvő tengerparti üdülőhelyen, Mar del Platában épülő új pálya adna otthont a versenyeknek.

"Egyre közelebb vagyunk a szerződés megkötéséhez" - mondta Cristina Fernandez. "Három évre szólna, 2013-ra, 2014-re és 2015-re Mar del Plata városában."

"Ennek nagy jelentősége lenne számunkra, mert a futball után az autóversenyzés az argentinok kedvenc sportja. Megérdemelnénk, hogy sikerüljön visszahozni az országunkba a Forma-1-et, mert így megmutathatnánk mindazt, amire büszkék lehetünk."

Az ötszörös világbajnok, a legendás Juan-Manuel Fangio hazájába az elmúlt években a Dakar Rally és a WRC is ellátogatott. Az utolsó Argentin Nagydíjat még Michael Schumacher nyerte a Ferrarival, váratlanul legyőzve az addig verhetetlennek tűnő McLareneket.