Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint Lewis Hamilton nürburgringi győzelme előtt sem forgott veszélyben az állása, de bevallotta, hogy a spekulációk még édesebbé tették számára a nyert futamot.

A gyenge előszezoni tesztek és az idei szezon Red Bull-dominanciával jellemezhető első fele után Martin Whitmarsh bevallotta, hogy a McLaren nem teljesít igazán jól. Egy nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a kapcsolata Ron Dennisszel "érdekes", ezután kezdődtek el a találgatások, hogy talán már nem lesz sokáig a wokingi istálló alkalmazottja. Whitmarsh szerint a média csak kiragadta az eredeti szövegkörnyezetéből azt a mondatot, és az őszinteségét úgy értelmezték, hogy fél a jövőtől.

"Nagyon őszinte voltam Silverstone-ban, azt mondtam, hogy a dolgok nem mennek valami jól, ezt néhányan úgy interpretálták, hogy féltem az állásom" - nyilatkozta Whitmarsh az El País lapnak. "Nem gondolom, hogy bárki a paddockban, aki csak minimálisan is intelligens, ezt komolyan elhitte. Amikor az egyik legerősebb csapat főnöke vagy, akkor nagy a nyomás rajtad. De a nyomás, amit én tettem saját magamra, sokkal nagyobb, mint az a szemét, ami a sajtóban van."

Whitmarsh azt is bevallotta, hogy bár tagadta a szóbeszédet, a vasárnapi győzelem sokkal édesebb lett a róla terjesztett pletykáktól.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem" - vallotta be.