Vágólapra másolva!
Sokan ma is minden idők legnagyobb versenyzőjének tartják az ötvenes években öt világbajnoki címet szerzett Juan-Manuel Fangiót. A Mercedes egy hangulatos videóval emlékezett az 1995-ben elhunyt argentin pilótára.

Forrás: AFP

1911. június 24-én olasz bevándorló szülők gyermekeként, Balcarcéban (Argentína) született Juan-Manuel Fangio. Ő volt az első versenyző, aki öt Forma-1-es világbajnoki címig (1951, 1954, 1955, 1956, 1957) jutott, utána 46 évet kellett várni, hogy Schumacher megismételje ezt a teljesítményt.

Amikor legnagyobb sikereit elérte, már a 40-es éveiben járt, a legtöbb versenyén ő volt a legidősebb induló. Valószínűleg soha nem fogják megdönteni 46,15 százalékos győzelmi átlagát, hiszen ma már szinte elképzelhetetlen, hogy egy versenyző majdnem minden második Forma-1-es versenyét megnyerje karrierje során. Pályafutása során versenyzett az Alfa Romeónál, a Maseratinál, a Mercedesnél és a Ferrarinál is.

A kerek évforduló alkalmából a Mercedes hangulatos videóval emlékezett az 1995-ben elhunyt argentin pilótára. Még az is látható, amikor a fiatal Schumacherrel egyszerre vezetik az ötvenes évek Forma-1-es versenyautóit.