Vágólapra másolva!
A drámai 1976-os szezonról szóló alkotás forgatókönyvét A királynőt és a Frost/Nixont is jegyző Peter Morgan írja, a rendező pedig A Da Vinci-kódból és az Apollo 13-ból ismert Ron Howard lesz.

Forrás: AFP
Lauda hat héttel balesete után, Monzában

A Los Angeles Times értesülései szerint már idén elkezdik forgatni Európában azt a mozifilmet, amely Niki Lauda és James Hunt 1976-os világbajnoki párharcáról szól. Bár a címet végül Hunt nyerte, mivel Lauda nem bírta idegekkel a Fujiban rendezett szezonzárón uralkodó mostoha időjárási körülményeket, és kiállt a garázsba, az osztrák versenyző hősies küzdelme - alig hat héttel a Nürburgringen elszenvedett, súlyos égési sérülésekkel járó balesete után, Monzában már újra rajthoz állt - máig a sporttörténelem legnagyobb teljesítményei közé tartozik.

A drámai eseményeket feldolgozó film forgatókönyvét az a Peter Morgan írja, akinek a nevéhez többek között A királynő és a Frost/Nixon is fűződik, míg a rendező - noha eredetileg a Bourne Ultimátumból ismert Peter Greengrassra akarták bízni a feladatot - Ron Howard lesz. Ő többek között olyan filmek rendezőjeként vált ismertté, mint A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, az Egy csodálatos elme, az Apollo-13, vagy ugyancsak a Frost/Nixon. Az egyszerűen "Rush" (azaz "Roham") munkacímmel ellátott film finanszírozását az a Cross Creek Pictures biztosítja, amely tavaly, a Fekete hattyú révén robbant be a köztudatba.

Bár a Forma-1-ről az elmúlt egy-két évtizedben többen akartak filmet forgatni, köztük Sylvester Stallone, aki gyakran járt a paddockban anyagot gyűjteni, de végül nem tudott megállapodni Bernie Ecclestone-nal a feltételekről, a közvélemény továbbra is John Frankenheimer 1966-os alkotását, a Grand Prix-t (magyarul A nagy versenyt) tartja a legjobbnak a témában.