Vágólapra másolva!
Két kontinens bajnokai ismerkednek egymás "kultúrájával" június 14-én, a Mobil 1 Car Swap nevű rendezvényen, az egyesült államokbeli Watkins Glen pályán.

Az eseményen 2008 Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton és a kétszeres NASCAR Sprint Cup bajnok, Tony Stewart is volán mögé ül, de a két klasszis ezúttal egymás járművét próbálja ki: Hamilton egy Chevrolet Impalát, míg Stewart az angol versenyző korábbi autóját, az MP4-23-as fogja vezetni.

"Rengeteg különféle versenyautóban ültem már, de most először fogok NASCAR autót vezetni. Bízom benne, hogy Tonyval nagy show-t fogunk csinálni. Amerikában az emberek különösen lelkesednek az autósportokért, ezért remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a watkins gleni pályára, hogy első készből láthassák a versenyzőket. Ugyanakkor ez egy remek alkalom, hogy megismerjük egymás stílusát, ráadásul egy számunkra különösen nagy jelentőséggel bíró pályán, hiszen a McLaren itt érte el az első "konstruktőri és világbajnoki" címét 1974-ben Emerson Fittipaldinak köszönhetően. Alig várom már, hogy az újabb generációs McLarenek is itt kőrözzenek" - fogalmazott Hamilton.

"Régóta tisztelem, amit a Forma-1-es versenyzők csinálnak, nagyon kíváncsi vagyok, mire leszek képes egy F1-es autó pilótafülkéjében, illetve, hogy Hamilton hogyan boldogul egy NASCAR autóval" - fűzte hozzá Stewart.