Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen a Kyle Busch Motorsports csapat pilótájaként indul az idei NASCAR sorozatban egy Toyotával.

Forrás: AutoStock/KBM

Mint arról korábban beszámoltunk, a Forma-1 2007-es világbajnok finn pilótája a következő szezonban a rali-világbajnokság mellett az amerikai NASCAR Truck sorozatban is versenyezni fog.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a McLaren és a Ferrari korábbi pilótája saját csapattal indul az idei sorozatban. Szombaton azonban az idei három futamból kettőt megnyerő Kyle Busch Motorsports csapat hivatalosan is bejelentette, hogy Räikkönen Kyle Busch csapattársaként fog versenyezni, de ralis kötelezettségei miatt nem minden versenyen fog rajthoz állni.

"Nagyon izgatott vagyok a lehetőségtől. Kyle az egyik legjobb a NASCAR-ban. Az ő tudása nagy hasznomra lesz, hogy megszokjam az új vezetési technikát. Egy remek csapatot állított össze, amely bebizonyította, hogy győztes a pályán és a pályán kívül egyaránt" - mondta Räikkönen a szerződés aláírása után.

Busch is örömét fejezte ki a 31 éves finn pilóta leigazolásával kapcsolatban, és megígérte, mindenben segíteni fogja, hogy a lehető legkönnyebben menjen a beilleszkedése.

"Óriási megtiszteltetés, hogy egy korábbi F1-es világbajnok nálunk kezdi meg NASCAR-os karrierjét. Azzal, hogy a világ egyik legtehetségesebb pilótája csatlakozik hozzánk, folytatódik az a csapatépítő munka, aminek lényege, hogy csak kipróbált bajnokok szerepelnek a KBM-nél" - tette hozzá Busch.

Räikkönen pénteken vesz részt az első tesztelésén a Gresham Motorsport Park ovális pályáján, május 20-án pedig a charlotte-i pályán áll először rajthoz a NASCAR sorozatban.