Társoldalunk:

Schumacher gumicsizmában - reklámfilm-válogatás

2011.03.05. 11:47

Schumacher lehelete üde, haja csillogó, és bármikor megjavít egy tévét. Reklámok a hétszeres világbajnokkal. 

Nincs jobb reklámarc egy sztársportolónál, főleg, ha Michael Schumachernek hívják. Nyugdíjazása után is tartó, mesebeli hosszúságú pályafutása alatt számtalan reklámot forgattak vele, így összeállításunk első részét teljes egészében neki szenteltük.

A Forma-1 legismertebb személyiségét eredményei és népszerűsége miatt gyakorlatilag lehetetlen lejáratni, ezért a marketingesek nem szégyellik a legképtelenebb szituációkba helyezni a mosolygós német pilótát, aki mégis a kormány mögött van igazán elemében.

Egy kör az 1994-es Év autójával

A Benetton Fordnál versenyző Schumacher az Év autójának frissen megválasztott Mondeo kormánya mögött autózik egy versenypályán, majd rövid és tömör véleményt mond a Ford új büszkeségéről. Klasszikus ötlet a kilencvenes évekre jellemző tárgyilagos megvalósításban.

 

Mert a bajnok megérdemli

Talán Schumacher az egyetlen, aki anélkül mondhatja ki a közismert szlogent, hogy bárki vitába szállna vele. Bár vitamindús frizuráját bukósisak alá rejti, már maga a tudat is segíthet eladni a bajnok samponját, hogy a gondosan belőtt frizura verseny közben is tökéletes marad.

 

Velem senki sem törődik?

A rendíthetetlenül magabiztos pilóta azt hiszi, akkor is mindenki a kedvét lesi, ha egy egyszerű benzinkúthoz gördül be Forma-1-es Ferrarijával. Csalódottan tankolja meg egyedül a versenyautóját - hiába, egy Fiat Palio kiszolgálása sokkal nagyobb szakmai kihívást jelent.

 

Amikor nyűg a teljesítmény

Újabb autóreklám, újabb szituáció, amelyben a versenypályákhoz szokott német pilóta nehezen boldogul. Versenyautójával a római csúcsforgalomban próbál haladni, de a nagy és erős Ferrarit nem erre találták ki. Van, amiben egy Seicento jobb egy Forma-1-es gépnél.

 

A siker záloga a friss lehelet

Ebben a kisfilmben az egész Forma-1-es kelléktár és Rubens Barrichello is feltűnik, ezúttal a Tic-tac kapja a főszerepet.

 

Szolgáld ki magad!

Visszatérünk a versenypályára, ahol a két Ferrari pilóta Fiat Stilo Abarthok kormánya mögött indul. Pontosabban egyetlen Abarth kormánya mögött, amelyet Barrichello nem hajlandó átadni csapattársának, aki csocsózással tölti az így felszabadult időt.

 

Ki a király?

A cigarettareklámok visszaszorításával a piros alapszíne miatt szimpatikus Vodafone lett a Ferrari főszponzora. A mobilszolgáltató marketingesei kaptak is az alkalmon, Schumi kezébe nyomtak egy kamerás mobilt, alá tettek egy motoros rollert, a többit pedig a rendezőre bízták.

 

Hol vagytok fiúk?

A marketingesek kényszeresen cserélték ki Schumacher alatt a csúcstechnikát valami sokkal egyszerűbbre. Ebben a kisfilmben a Fiat olcsó, Törökországban gyártott négyajtósát, a Lineát vezeti, mégis az összes, védelmére kirendelt testőrt lehagyja vele. De kinél van a kapukulcs?

 

Pénzért mindent

Az új Scudo bemutatásakor nem pusztán egy furgonba ültették, hanem a célcsoportoknak megfelelő munkák elvégzésére is rávették a sztárpilótát, aki nekilátott a fűnyírásnak egy parkban, és mosolyogva tűrte, hogy tévészerelőként elzavarják a képernyő elől.

 

Cserélj helyet Schumacherrel!

Egy másik reklámban is megfosztják versenyzői állásától és korai kelésre, buszozásra, irodai munkára veszik rá, miközben más száguld helyette a versenypályán.

 

Belelógsz a képbe!

Akkor sem lett jobb a helyzet, miután visszakapta piros overallját. A bokszutca-látogatáson Barrichellóval viszont csak útban van.

 

A második gyerekkor

A korosodó Schumacher éppen a Ferrari FXX prototípust tisztogatja, amikor feltűnnek a Shell kutakon kapható modellautókkal játszó gyerekek. Neki is kell szereznie egyet!

 

Autó nyugdíjasoknak

Egy korszak véget ért, a legenda nyugdíjba ment, de az új Fiat Bravo reklámjában még szerepelt Kimi Raikkönennel együtt. Szép felvételek, porrá dicsérés és nyugdíjas tempó a szerpentinen.

 

A visszatérés

Az autózás történetének két emlékezetes alakja is visszatért: újjászületett a sirályszárnyas Mercedes, és újra részt vett a Forma-1-ben az olaszoknak dicsőséget szerző német pilóta, ezúttal a Mercedes színeiben. Az új reklám sem váratott sokat magára.

 

Vasárnapi vezető

A havas útviszonyokat félvállról kezelő Mika Häkkinen vadonatúj E osztályos Mercedesével legszívesebben mindenkit letolna az útról, éppen a Pagoda Mercedesszel autózó Schumit éri utol, akit duzzogva előz meg, majd váratlan fordulat következik, ami a finn pilótát is meglepi.

 

Összeállításunk második részében Mark Webber dalra fakad, Lewis Hamilton London-taxit vezet, Sebastian Vettel pedig magyarul szól hozzánk.