Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönen az utolsó körben nyert Japánban

2005.10.09. 6:55

Kimi Räikkönen: "Eseménydús futam volt, már az első és második kanyarban is sok minden történt. Csapattársam, Juan Pablo például nekem sodródott, szerencsére az autónak nem esett baja. Aztán az első sikánt is elrontottam, kicsit lecsúsztam a pályáról, ugyanekkor történt, hogy Montoya kiesett. Sokáig voltam beragadva Schumacher mögé, egy ideig hetediket sem tudtam váltani, de aztán szerencsére megjavult az autó. Utolsó kiállásom előtt nagyon felgyorsultam, gondoltam, megpróbálom megelőzni Giancarlót, és az utolsó egyenesben sikerült. Nehéz győzelem volt, talán az egyik legnehezebb, de a siker akkor igazán szép, ha küzdeni kell érte. Egyik legszebb élményem a mai nap. Két pont a hátrányunk a konstruktőrök között, nagyon oda kell figyelnünk a szezonzáróra, különösen az időmérőt kell megnyomnunk. Megpróbálok nyerni, s nagyon bízom benne, hogy a csapatbajnoki címet hazavisszük."

Giancarlo Fisichella: "Kemény pillanataim voltak. Tudtam, hogy Kimi gyors és utol fog érni, nagyon próbálkoztam, de nem tudtam feltartóztatni. Ehhez hozzátartozik, hogy az utolsó kör előtt a sikánból nem tudtam igazán jól kigyorsítani, így pedig esélyem sem volt a gyorsabb autó ellen. Mindent megpróbáltam, ennyire futotta, megpróbáljuk megtartani ezt a két pont előnyt Kínában."

Fernando Alonso: "Rendben volt a rajt, minden úgy alakult, ahogy terveztük, ráadásul nekem semmivel sem kellett törődnöm, hiszen a világbajnoki címet már Brazíliában megnyertem. Hajtottam, ahogy csak bírtam, folyamatosan előzgettem, de a kiállások után mindig visszaestem s kezdhettem mindent elölről. Igazából nem volt szerencsénk, pedig hosszú idő után először úgy éreztem, gyorsabb vagyok Kiminél, párbajozni azonban nem tudtam vele a forgalom miatt. Jó móka volt Schumacher ellen küzdeni, amúgy is rengeteget előztem, pedig idén ez nem igazán volt jellemző rám. Nem volt veszítenivalóm, ennek tudható be a nagy bátorság."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK