Társoldalunk:

Räikkönen az utolsó körben nyert Japánban

2005.10.09. 6:55

A versenybíróság utólag módosította a Japán Nagydíj végeredményét. Már a verseny közben jelezték, hogy a Trulli-Szato, illetve a Montoya-Villeneuve affért kivizsgálják majd az eredményhirdetést követően, s némi meglepetésre nem bántak kesztyűs kézzel a hazai kedvenccel.

Szato, aki korábban már számtalan kritikát kapott kamikázés vezetési stílusa miatt, a tizedik körben, a célegyenes előtti lassítóban megpróbálta megelőzni Jarno Trullit, ám nekicsúszott az olasznak. A Toyota oly mértékben sérült, hogy Trullinak fel kellett adnia a versenyt, a rajt utáni első kanyarban is hibázó Szato viszont tovább tudott menni, s végül a 14. helyen fejezte be a viadalt. Ezt az amúgy tök értéktelen pozíciót vették el tőle, miután meghallgatták a feleket.

Megbüntették Jacques Villeneuve-öt is, aki a versenybírók szerint hibáztatható Juan Pablo Montoya balesetéért. A kanadai kiszorította a pályáról a kolumbiait, akinek így már az első körben véget ért a Japán Nagydíj. Villeneuve 25 másodperces büntetést kapott, amit a végeredményhez adtak hozzá, így a 11. helyet át kellett adnia Rubens Barrichellónak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK