Társoldalunk:
Hírlevél

F1: áttörné a 400-as sebességhatárt a BAR

2005.10.04. 9:37

A Forma-1-es BAR-istálló elsőként törné át a 400 km/h-s álomhatárt, igaz, nem versenypályán, hanem sivatagban.

Nem is oly' régen arról cikkeztek a Forma-1-es szaklapok, hogy a Honda a hétvégi Japán Nagydíjra ezer lóerős motort épített, s noha az információt nem erősítette meg senki, valószínűleg tényleg elkészült az eddigi legerősebb blokk. Vélhetően afféle főpróbának szánta a csapat a szerdára tervezett rekordkísérletet, amelynek keretében Alan van der Merwe tesztpilóta elsőként áttörte volna a 400 km/h-s álomhatárt, a heves esőzések miatt azonban a nagy eseményt el kellett halasztani.

A BAR a Utah állambeli Bonneville-t szemelte ki az új rekord helyszínének, ám hétvégén óriási mennyiségű víz zúdult a sivatagra. A "tesztpálya" jelenleg is víz alatt áll, szerdáig nem is fog felszáradni, ezért kellett eltolni a próbát.

"Picit csalódottak vagyunk a fejlemények miatt" - jelentette ki Gil de Ferran sportigazgató. "Itt azonban komoly dologról van, 400 kilométer feletti sebességet szeretnénk elérni, az ilyesmire tisztességesen fel kell készülni."

Ferran "a lehető leghamarabb" szeretne visszatérni Bonneville-be, ám egyelőre nem tudja, mikor próbálkozhatnak újra a világcsúccsal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK