Társoldalunk:
Hírlevél

F1: Mosley nem enged az egy gumiszállítóból

2005.09.20. 10:34
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke a Michelin cég kritikája ellenére kitart azon elképzelése mellett, amely szerint 2008-tól egyetlen gumiszállító látná el abroncsokkal a Forma-1-es csapatokat.

"A versenyek így biztonságosabbá válnának, hiszen könnyebben lehetne kontrollálni a sebességet. Másrészt olcsóbb lenne a sorozat, mivel az istállóknak nem kellene állandóan tesztelniük a különböző gumikat. Harmadrészt pedig igazságosabb lenne a verseny" - mondta sanghaji sajtótájékoztatón az FIA-elnök.
   
"Ha csak egy fajta gumival lehet versenyezni, akkor exkluzív szerződést kell kötni az FIA-val. Egy ilyen megállapodásért biztos komoly összeget kérne a szövetség, amit mi nem akarunk kifizetni. Inkább kiszállunk" - fogalmazott másfél hete Pierre Dupasquier, a Michelin motorsport-igazgatója. Az FIA három nappal később reagált a fenyegetésre.
   
"A Michelinnek kellene tudnia a legjobban, hogy nem az FIA kezdeményezte a gumiszállítókkal kapcsolatos szabályt, hanem a csapatok, köztük azok, amelyek jelenleg a Michelin abroncsait használják" - állt a válaszban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK