Társoldalunk:
Hírlevél

F1: Heidfeld hivatalosan is a BMW-é

2005.09.16. 13:49

Nick Heidfeld, a Forma-1-es Williams istálló pilótája jövőre a Sauber örökébe lévő BMW-nél folytatja pályafutását. A német három évre írt alá.

Ahogy várni lehetett, Nick Heidfeld az év végén elhagyja a Williams-istállót, és csatlakozik a gyári BMW alakulathoz. Hogy a német a bajorok pilótája lesz, egy ideje már kész tény volt, hivatalosan azonban csak péntek reggel jelentették be szerződtetését. Heidfeld három évre írt alá, leendő csapattársáról egyelőre nincs információ.

"Peter Sauber együttesének január 1-jei átvétele új Forma-1-es időszámítás kezdetét jelenti a BMW számára" - nyilatkozta Mario Theissen motorsportigazgató. "Nagyon örülünk neki, hogy Nick a biztosan nagyon nehéz kezdeti időkben, az építkezés kezdetétől velünk lesz, ő nemcsak gyors és bátor pilóta, hanem lelkiismeretes munkás is."

"Egy nagy álmom vált valóra a mai napon" - örvendezett a kerékpáros balesete után még mindig svájci otthonában lábadozó Heidfeld. "2001 és 2003 között már dolgoztam Hinwilben, nagyon sokat tanultam ezekben az években, idén pedig volt alkalmam megtapasztalni, hogy a BMW milyen elszántan áll hozzá a Forma-1-es projekthez. Természetesen 2006-tól nem várok csodát, tanulnunk kell, de hosszú távon hiszek a sikerben."

Lapértesülések szerint Heidfeld fizetése évi nyolcmillió euró lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK