Társoldalunk:

F1: a Red Bull nem cserélgeti tovább pilótáit

2005.09.14. 11:12
A skót David Coulthard mellett az idény utolsó három versenyén is az osztrák Christian Klien szerepel a Forma-1-es Red Bull Racing csapatában.

Az istálló tájékoztatása szerint az olasz Vitantonio Liuzzi Brazíliában, Kínában és Japánban továbbra is tesztpilótaként ül autóba. "A versenyzők folyamatos cserélgetése nem tett jót a csapatnak. Úgy gondoljuk, Christian jobban ismeri az autót, és vele több esélyünk lehet, hogy a konstruktőrök között megszerezzük a hatodik helyet" - nyilatkozta Helmut Marko sportigazgató.
   
A Red Bull - amely jelenleg 27 pontjával hetedik az istállók küzdelmeiben a 31 pontos BAR-Honda mögött - ugyanakkor jelezte: továbbra sem született döntés arról, hogy jövőre ki lesz David Coulthard társa.

Klien ennek ellenére úgy érzi, 2006-ban is lesz helye a Red Bullnál, Liuzzi viszont érthetően csalódottan nyilatkozott. "Próbálom megérteni, mi lehet ennek a döntésnek a hátterében" - mondta Liuzzi az ITV-nek. "Szomorú vagyok, mert egy versenyző számára nem túl nagy kihívás, ha állandóan csak tesztemberként számítanak rá."

A Red Bull Belgiumban bejelentette, hogy november 1-jével átveszi a Minardi-istállót, az olasz a "fiókcsapatban" még kaphat egy főállást jövőre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK