Társoldalunk:

Baumgartner: Nagy harc lesz Monzában

2005.09.02. 9:23
Baumgartner Zsolt, az első magyar Forma-1-es pilóta szerint óriási harc lesz a vasárnapi Olasz Nagydíjon, Monzában. Ez már csak azért is borítékolható, mert a világbajnoki pontversenyben második finn Kimi Räikkönennek (McLaren-Mercedes) a hátralévő futamokon rendre sikeresen kell szerepelnie, ha be szeretné érni riválisát, a jelenleg éllovas spanyol Fernando Alonsót (Renault).

"Nagyon szép emlékeim vannak a monzai pályáról, hiszen két évvel ezelőtt ugyan a Magyar Nagydíjon debütáltam, de akkor a 35. körben műszaki hiba miatt fel kellett adnom a viadalt. Aztán a következő versenyen Monzában a Jordannel már célba értem és a 11. helyet szereztem meg, ráadásul az volt minden idők leggyorsabb Forma-1-es versenye" - mondta Baumgartner. "Úgy gondolom, nagy küzdelem lesz, az autók a szabályváltoztatások ellenére még tovább fejlődtek, még gyorsabbak lettek és az Autodromo Nazionalén lesz is lehetőség arra, hogy a pilóták bemutassák, mire képesek a gépek. Természetesen óvatosnak is kell lenni, hiszen a kemény kanyarok miatt nagy a hibázási lehetőség, és egy-egy elfékezés miatt a gumik is könnyen kopnak."
   
Baumgartner elmondta, hogy szerinte ez a pálya a Toyotáknak kedvez a legjobban, de Alonso és Räikkönen is ott lehet az élen. "Kimi számára létfontosságú a győzelem, Fernandónak pedig ott kell lennie a nyomában. Úgy vélem, a vasárnapi viadal pompás szórakozást nyújt majd az F1 rajongóinak."
   
A 24 éves magyar pilóta az esélylatolgatás mellett azt is elárulta: folytatja főiskolai tanulmányait és bízik abban, hogy jövőre visszatér az autósport elitkategóriájába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK