Társoldalunk:

Schumacher rutinjában bízik

2005.08.19. 9:36
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher bízik abban, hogy másfél évtizedes tapasztalata sokat számít majd a Forma-1-es világbajnokság hétvégi futamán, az első Török Nagydíjon.

"Általában könnyen és jól alkalmazkodom az új pályákhoz, bízom abban, hogy most is ez lesz a helyzet. Sokat ugyan még nem láttam az isztambuli létesítményből, annyit azonban már tudok, hogy számos gyors és hosszú kanyar vár ránk. Ez pedig jól hangzik, az előnyömre válhat" - mondta a Ferrari német klasszisa.
   
A 36 éves Michael Schumacher már több új, az elmúlt másfél évtizedben épített pályát tanult meg 1991 óta, így most sem aggódik különösebben amiatt, hogy a szokásosnál is jobban kell figyelnie. "A világ minden pontján érdekes futamokat hoz az első verseny, nyilván Isztambulban sem lesz unalmas a debütálás. Mindenki kíváncsian várja a hétvégét" - jegyezte meg a német pilóta.
   
Schumachernek nagy szüksége van a jó eredményre, hiszen csak a harmadik helyen áll összetettben, hátránya 32 pont az éllovas Fernando Alonsóval szemben. "Dobogóra akarok állni, s erre reális esélyem van. Jót tett nekem a háromhetes szünet, igaz, akkor sem lettem volna szomorú, ha versenyeznem kellett volna. Boldog vagyok, hogy folytatódik a világbajnokság" - zárta mondanivalóját a hétszeres világbajnok.

Csapattársa, Rubens Barrichello arról beszélt, hogy csalhatatlan jele van annak, ha elérkezett a versenyzés ideje. "Mindenki örül egy kéthetes szabadságnak, így vagyok ezzel én is. De aztán, a vége felé elkezdek egyre gyorsabban hajtani a közúton, és már tudom, hogy ideje visszatérni a Forma-1-hez" - mondta a jövőre a BAR-hoz igazoló brazil. A világbajnoki sorozatban a július végi mogyoródi verseny után háromhetes szünet következett, ez alatt pedig jutott idő a pihenésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK