Társoldalunk:
Hírlevél

Rossi a Ferrari tesztpilótája lehet

2005.08.11. 10:30

Az Autosprint című magazin értesülése szerint könnyen elképzelhető, hogy Valentino Rossi a jövőben alkalmanként Ferrarira cseréli a Yamahát. A maranellóiak tesztpilótaként számítanának a MotoGP királyára.

Valentino Rossi múlt héten két napot tesztelt a Ferrari fioranói házi tesztpályáján, s a legfrissebb hírek szerint kifejezetten elégedettek voltak vele az istállói vezetői. Az olasz csillag összesen 129 kört és közel 400 kilométert tett meg, amellyel eleget tett az FIA szuperlicenc kiadására vonatkozó feltételeinek.

A jelenlegi előírások szerint maximum két nap alatt legalább 300 kilométert egy pilótának megtennie az okmány kiadásához F1-es kasztniban, vagyis Rossi hivatalosan is "megérett" a száguldó cirkuszra. A Ferrari egyik neve elhallgatását kérő alkalmazottja az Autosprintnek elmondta, hogy a szövetségtől kérni is fogják a papírokat, hogy Rossi újabb teszteken bizonyíthasson.

Az Autosprint úgy tudja, hogy a 26 esztendős motoros nem a korábban világgá kürtölt 58 másodperc körüli időket, hanem ennél eggyel jobbakat tudott. Állítólag éppen csak 57 másodperc felett teljesített, ami mindössze másfeles elmaradást jelent a hétszeres világbajnok Michael Schumacherhez képest. Rossi nem az idei F2005-össel, hanem a tavalyi autó idei szabályokhoz igazított, s a jelenlegi Bridgestone-abroncsokkal szerelt változatával körözött.

Nem titok, hogy a Ferrari hosszú távon számítana Rossira, minthogy azonban szerződése 2006 végéig szól a Yamahával, addig csak amolyan alkalmi tesztpilótaként, "szabadidejében" küldenék pályára. Schumacher kontraktusa szintén a következő esztendő végén jár le, így akár az is elképzelhető, hogy a Doktor váltja majd a németet a Ferrari volánja mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK