Társoldalunk:

Alonso már hisz a világbajnoki címben

2005.08.08. 12:29

A magyarországi betli ellenére Fernando Alonso úgy érzi, meglesz az idei világbajnoki cím. A spanyol félretette óvatosságát.

Noha Fernando Alonso egy ideje már meggyőző fölénnyel vezeti a Forma-1-es pontversenyt, még egyszer sem merte kijelenteni, hogy világbajnok lesz. Vihettek elé bármilyen statisztikát, a Renault spanyol pilótája mereven tartotta magát ahhoz a kijelentéséhez, mely szerint "messze még a világbajnokság vége, bármi megtörténhet."

Érdekes módon a magyarországi betli (11. hely) után tört meg a jég, s Alonso a Bild am Sonntagnak adott interjújában már úgy fogalmazott, megszerzi a végső elsőséget. "Ha hét világbajnoki címét nézzük, Michael Schumacher a földkerekség legjobb pilótája" - vezette fel Alonso mondókáját. "De ő már a múlt, idén más szelek fújnak. 13-14 éves korom óta Forma-1-es pilóta akarok lenni, ez már sikerült, most a világbajnoki címet vettem célba."

"Úgy szeretném begyűjteni az első helyet, hogy közben Michaelt is legyőzőm, számomra így sokkal többet ér a titulus. Ahogy minden olyan sportolóban, aki az első hely közelébe kerül, bennem is gyilkos ösztön dolgozik, a legjobb akarok lenni. És már tudom, hogy sikerülni is fog!"

A mezőny leggyorsabb, ám nem kifejezetten megbízható autójában ülő Kimi Räikkönen ugyan még megfoghatja a spanyolt, de az új pontszámítási rendszer ellene dolgozik. Amennyiben a mclarenes a hátralévő hat futamot meg is nyeri, Alonso még öt harmadik, és egy negyedik hellyel is ünnepelhet.

(Spanyolországban különben valóságos Alonso-hisztéria tört ki, az emberek vesznek mindent, amire a 24 esztendős pilóta nevét nyomtatták. Barcelonában például alig találni olyan boltot, amelyben nem árulnak valamilyen Renault-relikviát, a helyiek biztosra is veszik, hogy kedvencük megszerzi a világbajnoki címet.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK