Társoldalunk:
Hírlevél

Button fizetne, hogy a BAR-nál maradhasson

2005.07.29. 8:30
A brit autósport szakértői és szurkolói a "térség" következő Forma-1-es világbajnokának tartják Jenson Buttont, aki a BAR-Hondánál akarja megvalósítani sokak álmát, pedig néhány hónappal ezelőtt még azért küzdött, hogy visszatérhessen első csapatához, a Williamshez. A pontverseny 12. helyén álló pilóta a Magyar Nagydíj előtt kijelentette: nem akar "gazdát" cserélni.

"A BAR-nál van a legjobb esélyem arra, hogy én legyek a következő brit világbajnok. Egyértelmű, hogy a lehető legjobb csapatnál akarok szerepelni. Számomra a BAR által nyújtott feltételek és lehetőségek kínálnak a leginkább esélyt a jó szereplésre" - mondta a 25 éves versenyző az Autosport című magazinnak.
   
Button tavaly fél lábbal már a Williamsnél volt, de akkor a British American Racing jogi úton visszatartotta őt. Mostani szerződésének van olyan alpontja, amely lehetővé (kötelezővé) tenné számára a csapatváltásra, de a versenyző nem kíván élni ezzel. Döntését az is befolyásolhatja, hogy nemrég derült ki, a Williams motorszállítója, a BMW jövőre már a mostani Sauber-csapatnál lesz tulajdonos, így valószínűsíthető az idén még érvényes "házasság" felbontása. Ez pedig azt jelentheti, hogy a jó szezonkezdés után most már sokat küszködő Williams-istálló 2006-ban még szerényebben szerepel, ez pedig sokat rontana Button ázsióján. Aki annyira szeretné egyébként megúszni a kék-fehérekhez igazolást, hogy saját vagyonából három és fél millió dollárt ajánlott Sir Frank Williamsnek.
   
"Nagyra értékelem a Williams-csapatot, hiszen segítségével kerültem 2000-ben a Forma-1-be. Azóta is figyelem a szereplését, hiszen nem felejtettem el a támogatást. Megértem, hogy Frank Williams ragaszkodik hozzám, vár a 2006-os szezonra, de neki is el kell fogadnia az én álláspontomat. Csak akkor lenne esélyük a jó szereplésre, ha olyan motorszállítója lenne, amelyik a Williams-csapatot támogatná elsősorban. De úgy tűnik, nem így lesz. Tavaly szívesen szerződtem volna a csapathoz az idei szezonra, de azóta megváltoztak a körülmények. Rövid az F1-es karrierünk, így nem követhetek el olyan hibát, amellyel hosszú távon kárt okoznék magamnak" - mondta Jenson Button.
   
Sajtóhírek szerint a Williams jövőre Cosworth-motorral indul. Sir Frank Williams csütörtökön közölte, a szerződés az szerződés, s nem áll szándékában lemondani Buttonról.

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK