Társoldalunk:

F1: pontszerzésre tör a Toyota

2005.07.28. 8:50
A Toyota versenyzői pontokat akarnak szerezni a Forma-1-es világbajnokság Magyar Nagydíján: Jarno Trulli és Ralf Schumacher egyaránt reméli, hogy a tavalyinál jobb eredményekkel zárják a futamot.

A két versenyző közül Trulli van rosszabb helyzetben, mivel az időmérő edzés első felében kell a pályára hajtania, ellentétben R. Schumacherrel, aki Hockenheimben szerzett hatodik helyének köszönhetően kedvező pozícióból várja a szombatot.
   
"A németországi versenyt feledve, jobb eredményt szeretnék elérni Magyarországon. A sok kanyarral tűzdelt, viszonylag rövid pálya mindig kihívást jelent. Mivel a pálya széle nagyon piszkos, a verseny folyamatos összpontosítást igényel, nem hibázhatok" - mondta Trulli. Az olasz versenyző hozzátette: a Hungaroring híres arról, hogy azok közé a pályák közé tartozik, ahol a legnehezebb előzni, ezért nagyon fontos a jó rajtpozíció megszerzése.
   
"Előnyben van az, akinek később kell az időmérőn a pályára hajtania" - erősítette meg csapattársa véleményét Ralf Schumacher. "A célegyenes maghosszabbításával sokat javult a helyzet, mivel több az esély az előzésre. Szeretnénk jó rajtpozíciót szerezni, s majd a futamon is a pontszerzők közé akarok kerülni" - tette hozzá a német.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK