Társoldalunk:

Palik: Izgalmas lesz!

2005.07.28. 15:54

Palik László, a Hungaroring Sport Rt. elnöke nagyon készül a hétvégi Magyar Nagydíjra. A szervezői lelkesedésen túl a versenyszellem is hajtja, hiszen vasárnap a Porsche Supercup mezőnyében bizonyíthat.

A Porsche Supercup a Forma-1-es nagydíjak hagyományos betétfutama, a pilóták 911 GT3-as autókat hajtanak. A versenyeken mindig volán mögé pattanhat egy VIP-vendég is, a Hungaroringen Palik László méri össze erejét a mezőnnyel.

"Őszinte leszek: nincsenek vérmes reményeim, szeretném nem összetörni az autót, a többi csak ráadás lehet" - árulta el Palik a Porsche Hungaria fotózással egybekötött röpke sajtótájékoztatóján. "Ezzel a géppel a Lausitzringen már mentem 35-40 kört, de ez nem sok mindenre elég. Úgy ezer után már azt mondanám, rendben, így viszont csak a célba érésre koncentrálhatok."

"Az a srác egyébként, akivel Németországban együtt edzettünk, s nagyjából ugyanolyan időket mentünk, tökutolsó lett a Német Nagydíjon, szóval én is felkészültem valami hasonlóra. Azért várom már a vasárnapot, izgalmas lesz a raliautóm után egy egészen más gépet is kipróbálni."

Forrás: [origo]

Palik a Magyar Nagydíj várható nézőszámáról nem tudott mit mondani, szerinte csak hétfőn lesz végleges adat. "A három héttel korábbi időpont megnehezíti a jóslást" - mondta Palik, a Világgazdaság szerint mindenesetre kevesebb turista látogatott most hazánkba. "Izgalmas futamot várok, amelyen bárki nyerhet: jósolni nem akarok, meglátjuk, ki veheti át a győztesnek járó trófeát."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK