Társoldalunk:

Alonsóék odavannak Budapestért

2005.07.27. 11:11
A Renault két versenyzője, a Hungaroringen 2003-ban győztes és az idei pontversenyt fölényesen vezető Fernando Alonso és csapattársa, Giancarlo Fisichella is optimistán várja a Forma-1-es világbajnokság tizenharmadik futamát, a hétvégi Magyar Nagydíjat.

"Csodálatos emlékeim vannak a pályáról, hiszen a Hungaroringen ünnepeltem életem első F1-es futamgyőzelmét. Imádom a magyarországi versenyt! A pálya ugyan lassú, de mégis jó tempóban haladhatunk rajta. Az is jó, hogy komoly fizikai felkészültséget igényel a pálya, a futamok általában meleg időben zajlanak" - mondta az idén már hat diadalt arató Alonso, aki hét nagydíjjal a zárás előtt 36 ponttal előzi meg az összetettben második helyen álló Kimi Räikkönent (McLaren-Mercedes).
   
A francia istálló spanyol klasszisa hozzátette, hogy remek hangulatú a magyar főváros, s a paddockban is kiválóan érzi magát. "Nagyon várom már a Magyar Nagydíjat! Nem tagadom, a szokásosnál különlegesebb verseny vár rám" - jegyezte meg az idei sorozat toronymagas esélyese. Alonso azt is elmondta, hogy a Magyar Nagydíj helyszínénél csak a Monacói GP tempója lassabb. "Különleges szerepe lesz az autó jó beállításának, s fontos, hogy a motor is bírja a megpróbáltatásokat" - mondta a Renault spanyol pilótája.
   
Alonso csapattársa, az olasz Giancarlo Fisichella győzelemmel kezdte az idei világbajnokságot, de azóta nem volt esélye az elsőségre. Most úgy érzi a rutinos pilóta, hogy ismét a legjobbak között lehet. "Én is kedvelem a magyarországi versenyt. Nehéz a pálya, rengeteg a lassú kanyar, s ezek nehéz feladatot kínálnak a versenyzőknek és a mérnököknek egyaránt. A múltban jól szerepelt a Renault a Magyar Nagydíjakon, s remélem, hogy idén is ez lesz a helyzet. Úgy érzem, hogy esélyem lesz a dobogóra, a győzelmemet sem tartom elképzelhetetlennek."
   
Fisichella eddig 30 pontot szerzett, ezzel hetedik helyen áll összetettben. Hátránya 57 pont Alonsóval szemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK