Társoldalunk:

Placido Domingo irányítja a pilótákat

2005.07.26. 15:05

A Forma-1-es Toyota-istálló pilótája, Jarno Trulli nem tud részt venni a pilótaválogatott szerdai, jótékonysági mérkőzésén a Puskás-stadionban. Sztárból azért így sem lesz hiány, a Nazionale di Piloti szövetségi kapitánya például Placido Domingo lesz.

A Nazionale di Piloti budapesti fellépéséről mindent megtudhat az [origo] mellékletében!

Már csak egyet kell aludni a Nazionale di Piloti, vagyis a Forma-1-es pilótaválogatott budapesti fellépéséig, amelynek kapcsán kedden a Hotel Kempinskiben tartottak sajtótájékoztatót. Ezen Mario di Natale, a csapat elnöke sajnálattal számolt be arról, hogy Jarno Trulli egyéb elfoglaltságai miatt mégsem tud pályára lépni, de a többi, korábban beharangozott sztár ott lesz a Puskás-stadionban.

Így szerelést húz Michael Schumacher, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Vitantonio Liuzzi és Robert Doornbos is, valamint a régiek közül Ivan Capelli. Az együttest az MTK válogatottja, Juhász Roland, valamint az utánpótlás válogatott csapatkapitánya, Vadócz Krisztián erősíti, rájuk egyaránt a védelemben számít di Natale. Vadócz számára ez a poszt bizonnyal szokatlan lesz kicsit, de gálameccsen az ilyesmi nem sokat számít.

A Nazionale di Piloti keretében szerepel még természetesen Baumgartner Zsolt, tavalyi minardis csapattársa, a jelenleg a GP2-ben szereplő Gianmaria Bruni, a szintén GP2-es Thomas Lauda és Ferdinando Monfardini, s eljön az exjordanes Giorgio Pantano is. A további játékosok Matteo Munari (rali), Paolo Ligresti (Ferrari Challange), Maro Engel (F3000 Durango) és Nicky Pastorelli (Jordan-tesztpilóta). A szintén nagy focis hírében álló Fernando Alonso késik egy picit, de ha minden az előzetes tervek szerint alakul, a második félidőre megérkezik.

A magyar All Star-együttesben még kérdőjeles Détári Lajos szereplése, nem biztos, hogy Dömét elengedi külföldi klubja. A csapat kerete: Csank János, Hajós András, Bakács Tibor "Settenkedő", Farkasházy Tivadar, Mészöly Géza, Zoran Kuntics, Illés Béla, Varga Zoltán, Kopunovics Goran, Lisztes Krisztián (ő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a maga részéről igenis komolyan fogja venni a meccset), Lékó Péter, Rudolf Péter, Nacsa Olivér, Perez Carlos, ifj. Albert Flórián, Pindroch Csaba, Kóbor János, Gundel Takács Gábor, Szuper Levente, Eperjes Károly és Gál Csaba. A szövetségi kapitány Albert Flórián.

A sajtótájékoztató sztárvendége a világhírű tenor, Placido Domingo volt, aki elárulta, nagy futballrajongó, s annak idején csodálta a Real Madrid, illetve Puskás Ferenc és Alfredo Di Stefano produkcióját. "A közelmúltban elsősorban Hugo Sanchez és Butragueno produkciója ragadott meg, a maiak közül Raúlt tartott a legjobbnak. Szeretem a sportot, de ha sokkal fiatalabb lennék, akkor is az operaénekesi pályát választanám. Amennyiben a Forma-1 és a labdarúgás között kellene választanom, akkor a futballra voksolnék. Persze az F1-et is kedvelem, a Ferrari vendégeként közvetlen közelről ismerhettem meg a maranellói pályát, egy kétüléses autóban. Már nagyon várom a vasárnapi Magyar Nagydíjat" - mondta a népszerű sztár, akit a pilótaválogatott elnöke felkért szövetségi kapitánynak.
   
"Természetesen örömmel fogadom el a felkérést. Nagyon boldog vagyok, hogy pénteki budapesti koncertem előtt részt vehetek ezen a rendezvényen. Szép dolog, hogy ilyen mérkőzéssel segíthetünk a rászoruló gyerekeknek" - tette hozzá a spanyol tenor. A Nazionale di Piloti mérkőzésein szedett bevétel ötven százaléka mindig a Kinder in NOT alapítvány számlájára megy, ezúttal azonban csak harminc százalék jut az UNICEF égisze alatt működő szervezetnek. A többi az SOS Gyermekfaluhoz, illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz kerül.

A vidékről érkezők kedvéért a szervezők visszatartottak néhány jegyet, így a meccs napján is lehet belépőt vásárolni a Puskás-stadion pénztáraiban. Érdemes mindenkinek korán elfoglalnia a helyét, hiszen a 12 éven aluliakat ingyen engedik be. A meccs Puhl Sándor sípjelére indul, vezetőbírója Megyebíró János lesz, az asszisztensi teendőket pedig két hölgy, Sárközi Réka és Ficze Gabriella látják el.

A Nazionale di Piloti budapesti fellépéséről mindent megtudhat az [origo] mellékletében!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK