Társoldalunk:

F1: csak matematikailag nincs vége a versenynek

2005.07.25. 17:57

A vasárnapi Német Nagydíjat követően a nemzetközi sajtó Fernando Alonsót dicsőíti, hangsúlyozva, hogy (talán) eldőlt az idei pontvadászat sorsa.

Olaszország, La Gazzetta dello Sport:
"Alonso félig már a zsebében érezheti a vb-címet. A Renault spanyolja ismét diadalmaskodott, a McLaren újra pácban hagyta Räikkönent. Schumacher és Barrichello különböző gumikkal rajtolt, de egyiknek sem sikerült a dobogóra kerülnie. Schumi még mindig igazi bajnok, a Ferrari viszont már nem."

La Repubblica:
"Alonso megfosztja Schumit világbajnoki címétől, ezentúl a spanyol a Forma-1 hivatalos nyelve. Már csak matematikailag nincs vége a versenynek."
   
Corriere della Sera:
"Alonso - a Forma-1 királya - nyert és a vb-címre tör."
   
L'Unita:
"Újabb elfelejtendő futam. Már megint a régi nóta a Ferrarinál."
   
Franciaország, Le Parisien:
"A Renault megbízhatósága és pilótája, Fernando Alonso tehetsége a vb-címek felé repítik a csapatot."
   
Le Figaro:
"Vajon a McLaren-Mercedes megérdemel egy olyan kaliberű versenyzőt, mint Kimi Räikkönen? A kis finn zsenit ismét cserbenhagyta az autója. Az, hogy feladta a futamot, véglegesen megnyitotta Fernando Alonso előtt a koronázáshoz vezető utat."
   
Spanyolország, El Pais:
"Alonso úgy uralkodik a mezőnyön, mint tavaly Michael Schumacher."
   
Marca:
"Alonsótól már aligha lehet elvenni a világbajnoki címet."
   
As:
"Räikkönen sokat kockáztatott. A hockenheimi verseny megmutatta, hogy a finn és a McLaren gyorsabb mint a Renault, de nem olyan megbízható, mint Alonso autója."
   
Anglia, The Sun:
"Alonso már szinte világbajnok, miután legnagyobb riválisa, Räikkönen ismét kénytelen volt idő előtt kiszállni. Schumacher bedobta a törölközőt. Montoya megmutatta, milyen erős is a McLaren, hiszen az utolsó helyről a másodikra száguldott."
   
Times:
"Schumacher úgy harcolt ezért az ötödik helyért, mintha az életéért küzdött volna. Alonso félig már rátette a vb-koronára a kezét."
   
Daily Mirror:
"Alonso idei hatodik - ezúttal ajándékba kapott - futamgyőzelme. Ha a következő, magyarországi viadalon is nyerni tud, akkor kezdhetik a trófeára gravírozni a nevét."
   
Daily Mail:
"Alonso 36 pontos előnye. A spanyol pilóta pénteken lesz 24 éves, így Emerson Fittipaldi (1972) óta a legfiatalabb bajnok lehet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK