Társoldalunk:

Schumacher lemondott a győzelemről

2005.07.22. 14:23

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher nem hiszi, hogy győzelmi esélyei lennének az 56. Forma-1-es világbajnokság Német Nagydíján.

"Nem ígérhetek nagy dolgokat a szurkolóimnak. Nem gondolok a győzelemre, de mindent megteszek azért, hogy dobogóra állhassak" - mondta a Ferrari német sztárja.

A sportág történetének legeredményesebb versenyzője idén csak egyszer haladt át győztesként a célvonalon, a michelines csapatok bojkottjától sújtott indianapolisi futamon.

"El kell ismernem, pesszimistán várom a Német Nagydíjat. Sokat kell még javulnunk ahhoz, hogy legyen ismét esélyünk a győzelemre" - mondta Michael Schumacher.

A hétszeres világbajnok tavaly gyakorlatilag megismételhetetlen bravúrt hajtott végre: hockenheimi elsősége a tizenegyedik volt a 2004-es sorozatban, a Német GP-ig csak egyszer nem volt első. Michael Schumacher mindent megtesz az idei produkció javításáért: szinte megállás nélkül tesztel, ezen a héten is rengeteget gyakorolt Mugellóban.

"Sokat teszünk azért, hogy megértsük lassúságunk okát. Ha végre megtaláljuk a megoldást, akkor ugrásszerű javulást várhatunk. Feladatunkat azonban nehezíti, hogy a Forma-1 rendkívül összetett dolog, sohasem lehet azt mondani, csak egy oka van a rossz szereplésnek".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK