Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönent izomból kellett visszatartani Indyben

2005.06.24. 11:17

Kimi Räikkönen a Michelin tiltása ellenére mindenképpen indulni akart a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon.

Noha a Michelin egyhangú döntésről, és vitamentes légkörről beszélt azok után, hogy Forma-1-es csapatait arra kérte, lépjenek vissza az Amerikai Nagydíjtól, folyamatosan érkeznek a hírek a pilóták bosszús reakcióiról. A red bullos David Coulthard már korábban világgá kürtölte, hogy mindenképpen indulni szeretett volna, a csapatrádión emelt hangon közölték vele, hogy muszáj lesz visszaállnia a boxba a felvezető kört követően.

Sir Frank Williams is úgy foglalt állást, hogy inkább startoltak volna Indianapolisban, legutóbb pedig az derült ki, hogy Kimi Räikkönen sem akart engedelmeskedni a francia gumigyárnak. A McLaren finn pilótája az első számú esélyes volt az autósportok fellegvárában, nagyon szeretett volna pontokat gyűjteni.

"Noha Kimi tisztában volt az abroncsok jelentette veszéllyel, majdhogynem erőszakkal kellett visszatartanunk a versenyzéstől" - mondta Ron Dennis az Autosportnak. A csapatfőnök az ötletről, hogy a michelines pilóták egyszerűen lassítsanak le az oválkanyar előtt, lesújtóan nyilatkozott. "Hogy javasolhat valaki komolyan olyat, hogy egy versenyhelyzetben lévő pilóta, akár kritikus előzési manőver közben, nyomja meg a sebességkorlátozó gombját? Ez agyrém."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK