Társoldalunk:
Hírlevél

Ismét hölgy Forma-1-es autóban

2005.06.15. 11:53

Három héttel a legendás 500 mérföldes indianapolisi viadalon elért negyedik helye után a Forma-1 légkörébe is belekóstolhat Danica Patrick.

Danica Patrick május 29-én a negyedik helyen végzett az Indy 500-on (volt olyan periódus, amikor vezetett is), nő még sohasem ért el ilyen kiváló eredményt a verseny 1911 óta íródó történetében. A siker valóságos Danica-mániát robbantott ki Amerikában, a 23 esztendős hölgy az elmúlt napokban szinte valamennyi napi- vagy hetilap címlapjára felkerült - és felfigyelt rá Bernie Ecclestone is.

A Forma-1 első számú ura régóta szeretne egy versenyképes hölgyet látni a mezőnyben, épp kapóra jött neki Patrick sikere. Az indianapolisi pálya igazgatójával, Tony George-dzsal karöltve felkereste a BAR-Honda vezetőségét (azért éppen a brackleyieket, mert Patrick IRL-es csapatának, a Rahal Racingnek is a Honda szállítja a motort), s mivel nyitott kapukat döngetett, hamar megszületett az egyezség.

Az istálló sportigazgatója, Gilles de Ferran szerint Patrick "nagyszerű karakter", s noha igazi tesztet egyelőre nem ajánlottak számára, az Amerikai Nagydíj szombati felvezetőprogramjában megtehet néhány bemutatkozó kört a BAR-ral. Kölcsönös elégedettség esetén az "ügynek" folytatása lehet.

Nem Patrick az első nő egyébként, aki az Amerikai Nagydíj helyszínén bemutatkozhat a közönségnek, három évvel ezelőtt a szintén IRL-es Sarah Fisher a McLaren-Mercedes autójával mehetett néhány kilométert. Fisher 24. helye után próbálkozhatott. Versenyzőként utoljára az olasz Giovanna Amati került a száguldó cirkuszba, ő azonban a kilencvenes évek elején egyetlen futamra sem tudta magát kvalifikálni.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK