Társoldalunk:

Räikkönen nyert Schumi előtt Montrealban

2005.06.12. 18:50

Rendkívül izgalmas versenyt hozott a Forma-1-es Kanadai Nagydíj, amelyet végül Kimi Räikkönen nyert meg Michael Schumacher előtt. A szombati időmérőn mért kör nélkül zárt, ezért a boxból indult Rubens Barrichello végzett a harmadik helyen, miközben mindkét Renault kiesett. Giancarlo Fisichella autójából elszállt a hidraulikai nyomás, míg Fernando Alonso vezetői hiba miatt kényszerült feladni a futamot. Juan Pablo Montoyát kizárták, mert a piros jelzést figyelmen kívül hagyta el a boxutcát a safety car pályán tartózkodása alatt.

Fordulatos versenyt rendeztek Montrealban, amelyen kis híján megszerezte idei első győzelmét a Ferrari. Ha Michael Schumacher nem rontja el a rajtot, Rubens Barrichello pedig megússza hiba nélkül a szombati időmérőt, könnyen Ferrari-örümünnep helyszíne lehetett volna a montreali pálya. A maranellóiaknak végül meg kellett elégednie a második, harmadik hellyel, de ennek is úgy örültek, mint a győzelemnek.

Kanadában egyébként az a kisebbfajta bravúr sikerült a Renault-nak, hogy mindkét pilótája az első helyről esett ki, Giancarlo Fisichella autójából elszállt a hidraulikai nyomás, Fernando Alonso meg a falhoz csapta az R25-öst. A spanyol kicsit forrófejűen vezetett ezen a vasárnapon, sokáig Fisichella mögött haladt, s ordítozva közölte a csapattal, hogy gyorsabb, mint az olasz. Nagy nehezen elé került, majd rögtön hibázott.

Volt safety car is Jenson Button gyermeteg hibája miatt, az angol felkente BAR-ját a falra a célegyenes előtti kanyarban. A "takarítás" alatt a mezőnyből szinte mindenki tankolt, egyedül az akkor élen álló Juan Pablo Montoya késlekedett. Ez végül megbosszulta magát, a kolumbiai későn állt ki a boxba, s mire visszament a pályára, pirosra váltott a kijáratnál elhelyezett lámpa. A mclarenes ezt nem vette figyelembe, visszarongyolt a mezőnybe, a versenybírák pedig rövid tanácskozás után kizárták a versenyből.

Nyert Kimi Räikkönen, akinek a sors visszaadta, amit a Nürburgringen elvett tőle, tíz pontot szerzett, miközben Alonso egyet sem. Nyílt még a világbajnoki címért folytatott csata, akár még a Ferrari is beleszólhat. Olvassa el online tudósításunkat, amelyben az izgalmas futam minden rezdülését megörökítettük.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK