Társoldalunk:

F1: a Renault nem akar Ferrari lenni

2005.06.07. 12:43

Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault-istálló főnöke madridi sajtótájékoztatóján közölte, hogy nem akar minden futamot megnyerni.

Flavio Briatorénak finoman szólva sem szíve csücske a Ferrari, amikor csak teheti, beleköt a maranellóiakba. Előszeretettel szokta hangsúlyozni azt is, hogy Michael Schumachernek idén esélye sincs a címvédésre, valóban bármikor lehet rá számítani, ha bele kell rúgni a szenvedő olaszokba.

Most éppen azt találta ki, hogy a világ minden pénzéért sem szeretne hasonlítani a világbajnokra, ezért akár még veszíteni is hajlandó. "Ötöt nyertünk az eddigi hét futamból, de nem lehetünk mindig elöl" - mondta Briatore. "Ha állandóan nyerni szeretnénk, ugyanolyan ellenérzés alakulhatna ki velünk szemben, mint amilyen a Ferrari tavalyi egyeduralmát kísérte. Ezt mindenképpen el szeretnénk kerülni, élvezzük, hogy az az istálló vagyunk, amelyet mindenki kedvel."

Briatore ezzel együtt biztos benne, hogy Schumacherék idén felállhatnak még a dobogó tetejére, igaz, csak szórványos sikerekre számít. "Erősebbnek gondoltam őket a szezon előtt. A McLaren eredményei viszont a legkevésbé sem leptek meg, már a télen versenyképesek voltak."

Briatorénak a szabályokkal is bajai vannak. "A Forma-1 sokkal inkább gumi, semmint autóbajnokság idén. Két gyártó van jelen, pedig sokkal ésszerűbb lenne, ha egy szállítana mindenkinek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK