Társoldalunk:
Hírlevél

Panaszáradat a Nürburgringre

2005.05.26. 9:24

Vasárnap rendezik a Forma-1-es világbajnokság soron következő futamát, az Európa Nagydíjat a Nürburgringen, amelyért a pilóták egy része kicsit sincs oda.

A Nürburgring legendás, Nordschleife nevű változatán már nem rendeznek Forma-1-es futamokat, az új, modern vonalvezetés viszont nem nagyon jön be a pilótáknak. Még 1997 világbajnoka, a kanadai Jacques Villeneuve is panaszkodott a német pályára, pedig a sauberes korábban kétszer is győzni tudott rajta. "Az első szektor kifejezetten idegesítő" - mondta Villeneuve. "Nagyon lassú, semmi élvezet nincs benne. Finoman szólva sem vagyok oda érte."

Nürburg viszonylag közel van a Toyota kölni főhadiszállásához, Jarno Trulli azonban ettől még nincs elragadtatva a pályától. "A mai Nürburgring nem több átlagosnál" - nyilatkozta Trulli, aki 1999-ben második lett. "Nincs kedvenc kanyarom sem, nem különösebben technikás pálya."

Honfitársa, az előző Monacói Nagydíjon roppant balszerencsés Giancarlo Fisichella csak annyit mondott, hogy "a Nürburgring nem a legizgalmasabb aszfaltcsík a naptárban".

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK