Társoldalunk:
Hírlevél

Liuzzi újabb esélyt kapott a Red Bulltól

2005.05.24. 11:03

A Forma-1-es Red Bull-istálló a hétvégi Európa Nagydíjon is az olasz Vitantonio Liuzzit indítja Christian Klien helyett, az osztrák a Kanadai Nagydíjon ülhet vissza az autóba.

A Red Bull előzetes tervei szerint három versenyenként váltotta volna egymást Christian Klien és Vitantonio Liuzzi, az első "szakasz" után a csapatvezetés tartotta is a menetrendet. A Bahreini Nagydíj után Imolában már a Forma-3000 tavalyi bajnoka indult, akinek a múlt hétvégi Monacói Nagydíj volt a harmadik viadala.

A szakértők (és Klien) azt várták, hogy a Red Bull hétfőn bejelenti, az Európa Nagydíjtól kezdve ismét Klien lesz David Coulthard csapattársa, ám az együttes némi meglepetésre úgy döntött, hogy az olasz a Nürburgringen is bizonyíthat. "Versenyzőink három futamos teljesítményét összehasonlítva úgy döntöttünk, hogy Vitantoniót indítjuk a hétvégén" - nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök. "Christian a június 12-i Kanadai Nagydíjon tér vissza, harmadik pilótaként számtalan értékes információval segítette a gárdát az elmúlt három futamon."

Liuzzi vélhetően el sem utazik majd a tengerentúli versenyekre, Montrealban és Indianapolisban ugyanis a hírek szerint az amerikai Scott Speed tesztel majd a Red Bullnak. Az energiaitalosok marketingstratégiájához ez a lépés pontosan illeszkedne, a vállalat ugyanis szeretné meghódítani az amerikai piacot. Hogy Európába visszatérve, a Francia Nagydíjon mi lesz, egyelőre nem tudni, az istálló mindenesetre az idény végéig szeretné tartani magát a rotációs rendszerhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK